Cél a legjobb négybe kerülés

2022.01.25. 11:54

A fehérvári kézisek már gőzerővel készülnek a rajtra

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság Déli-csoportjában szereplő albások a gyengébb őszi teljesítményük ellenére sem adják fel a küzdelmet, a fehérváriak változatlan kerettel futnak neki a tavaszi idénynek.

Krebsz András

Forrás: Nagy Norbert / FMH-archív

A Grőber Mátyás, Madár Imre edzőpáros által dirigált együttes január 5-én kezdte meg a felkészülését a tavaszi szezonra, a járvány azonban a székesfehérvári játékosokat sem kímélte: habár sérüléssel senki sem bajlódott az elmúlt hetekben, az influenza és a koronavírus fertőzés átírta az előzetes terveket, mostanra azonban szerencsére a teljes keret egészséges és készen áll a tréningekre.

– Egy felkészülési mérkőzésen már túl vagyunk, lesz még három, az Ajkával és a Várpalotával mindenképpen szeretnénk játszani. Tisztában vagyunk vele, hogy mindenhol vannak betegek, ezért ezeket úgy próbáljuk meg időzíteni, hogy legyen is értelme játszani – árulta el Madár Imre, az Alba-Máv-Előre tiszteletbeli elnöke, aki szerint a motivációval idén sem lesz problémájuk, a játékosok keményen dolgoznak és már alig várják az első bajnoki összecsapást.

Az eredményesebb folytatáshoz elsősorban a támadójátékán kell csiszolnia a fehérvári alakulatnak, ugyanis a Déli-csoport tizenkét csapata közül Kanyó Bencéék dobták a második legkevesebb gólt, és ez még úgy is fájó statisztika, hogy az albások kapták a legkevesebb találatot.

– A felkészülés alatt mindenek előtt a támadásunkon próbálunk meg javítani, mivel itt állunk rosszul: a támadásépítés lassú, emelett rengeteg ziccert is hibázunk, így a játék felgyorsítása, a játékrendszerek átismétlése, gyakorlása élvez prioritást. Természetesen a védekezésünkre is figyelünk, de a nagyobb hangsúlyt a támadásépítés kapja, ezzel nem vagyunk elégedettek. A terveink szerint mérkőzésenként átlagosan 3-4 góllal szeretnénk többet szerezni.

Új játékosok beépítésével a nyári szünettel ellentétben ezúttal nem sokat kell foglalkoznia a fehérvári szakmai stábnak, távozó nincs az együttesnél, az érkezők listáján pedig egyedül Dunaújvárosból visszatérő albás nevelés, Bicskei Csaba neve szerepel, aki beálló poszton lesz erősítés a csapat számára.

– Ha fizikálisan topon leszünk a kezdésre, akkor azt gondolom, a játékunkkal sem lesz baj. Kiélezett bajnokságban, jó ellenféllel találkozunk a nyitányon, ezért most hatványozottan igaz az, hogy rettentően sokat nyomna a latba győzelemmel kezdeni.

Valóban sűrű a mezőny, nyolc csapat található öt ponton belül, gyakorlatilag a bajnok és a három kieső kivételével minden kérdés nyitott, a másodiktól a kilencedik helyig hatalmas harc várható.

–  A mezőny erejét mutatja, hogy van kilenc gárda, akik közül bárki legyőzhet bárkit. Továbbra is a legjobb négyben szeretnénk végezni, a dobogó elcsípése már bravúrnak számítana. Ha ez nem sikerül, az ötödik-hatodik hely még elfogadható lenne a számunkra, a hetedik pozíció viszont már egyértelműen csalódást jelentene.

Az Alba-Máv-Előre együttese hazai környezetben játssza a 2022-es naptári esztendő első bajnoki mérkőzését, Bárdos Gergőék február 19-én a közvetlen rivális Tököl csapatát látják vendégül a VOK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában