Örökös tag

2022.01.05. 15:24

92 évesen is aktív a pepitatáblán

Reiter Lászlót örökös tagjának nyilvánította a Fehérvári Sakk Egyesület. A veterán sportoló még aktívan terelgeti a figurákat.

Ferencz Balázs

A Fehérvári Sakk Egyesület évről évre stabil tagja az NB II-es csapatbajnoki mezőnynek. Az 1930-ban született, az ország legidősebb versenysakkozója, Reiter László az idei bajnoki összecsapásokon nem ült tábla mellé, de a korábbi években a fehérvári együttes stabil játékosa volt.

A 92. életévében járó, 1695 Élő-ponttal rendelkező sakkozót a Fehérvári Sakk Egyesület a napokban tiszteletbeli örökös tagjává nyilvánította.

Mint ahogy Papagorasz Takisz, az egyesület csapatvezetője elárulta, Reiter László játékereje jelenleg is jelentős, mindenkinek méltó ellenfele, napjainban is sok meccset nyer, pontokat, fontos fél pontokat szerez.

Sakkszeretetével, odaadásával példát mutat a fiatalságnak. Az idősek pedig láthatják, hogy ebben a korban is megőrizhetik kiváló szellemi képességeiket.

– Megtiszteltetésnek vesszük, hogy vele egy egyesületben, egy csapatban játszhatunk – mondta Papagorasz Takisz akkor, mikor az örökös tagságot hirdető diplomát átadták a Dunaújvárosi Bástya elleni megyei csapatbajnoki mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában