Jégkorong

2021.12.29. 14:37

Újabb nagyon fontos találkozó a Bécs ellen

Csütörtökön 19.15-től a Hydro Fehérvár AV19 a Vienna Capitals jégkorongcsapatát fogadja az ICEHL-ben.

Beke Zsombor

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A keddi, laza hangulatú Masterplast Skill Challange után csütörtökön már komoly téttel lépnek jégre  a Volán játékosai. Az ellenfél a tabellán a második helyet elfoglaló Bécs lesz. A két csapat a közelmúltban egyszer már randevúzott az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, december 21-én a Fehérvár nyert 3-2-re. Akkor a 0-0-ás első harmad után a második játékrészben kétgólos előnyre tett szert Kevin Constantine együttese. A záróetapban azonban azonban kiegyenlített a Capitals, de két perccel a vége előtt jött Sarauer és eldöntötte a győzelem sorsát.

Az elmúlt hetekben hullámzóan teljesítenek Háriék, hiszen a bécsiek ellen megnyert rangadó után Znojmóban simán, 6-3-ra kikaptak. A Volánra ráférne az újabb három pont, hiszen nagy a harc a legjobb hatba kerülésért, a csapat jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el az osztrák központú ligában.

– Kicsit hosszú volt az a periódus, amikor rövid paddal játszottunk. Sok meghatározó játékosunk volt hosszú ideig távol. Kicsit meg kell találnunk most a játékunkat és egy állandóságot az egész történetben. Nagyon nehéz lesz a szezon második fele, idén más lett a lebonyolítási rend is, az alapszakasz után szinte rögtön a rájátszás jön, úgyhogy mindenki csipkedi magát. Minket és a 11. helyezettet mindössze nyolc pont választja el egymástól. Nagyon szoros lesz a végjáték, kapaszkodnunk kell, hogy olyan helyezéssel zárjuk az alapszakaszt, ami rájátszást ér majd – nyilatkozta lapunknak a klub általános menedzsere, Szélig Viktor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában