Lenzelle Smith

2021.12.09. 13:59

Új kosaras az Albában, a szombati meccsen már pályára is állhat

Az Alba kosarasai a hét elején jelentették be két kosaras távozását, azonban akad érkező is, az amerikai Lenzelle Smith Jr. A tengerentúli sportoló szombaton este, hazai pályán ölti magára először tétmeccsen a kék-fehérek szerelését.

Horog László

Az erőnléti edző, Ariza Medina (balra) és a hátvéd, Lenzelle Smith egyeztet az egyik edzést követően a Gáz utcában

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A szlovén Marko Mulalic és az amerikai Baylee Steele távozott, szerződést bontott velük az egyesület, utóbbi visszatért korábbi csapatához Lengyelországba, a PGE Spojna Stargard együtteséhez. Azonban érkező is akad, az amerikai Lenzelle Smith aláírta szerződését és edzésbe állt az Alba Regia Sportcsarnokban. A 30 éves, 196 cm magas, 96 kg súlyú, a mezőnyben több poszton bevethető sportoló rendelkezik magyarországi tapasztalattal, ugyanis a 2016-17-es idényben a Körmend együttesében pattogtatott. Smith Illinois állam Zion várásban született 1991. október 3-án, középiskolai tanulmányai során Zionban pattogtatott, majd az Ohio State csapatában töltött négy évet az egyetemi bajnokságban, az NCAA-ben. Az iskolás évek után megfordult az NBA előszobájának számító G-League küzdelmeiben érintett Erie Bayhawks csapatában, 2015 nyarán írta alá első európai szerződését, az olasz B-ligában szereplő, szicíliai Basket Barcellona gárdájával, később játszott a szintén olasz Recanatiban, majd következett a körmendi esztendő. A görög élvonalbeli Kymis volt a munkáltatója 2017-től egy éven át, később az izraeli élvonalban meghatározó Hapoel Eilat, a kosaras 2019-ben szerződött a görög Iraklis Saloniki csapatához. Visszatért Izraelbe, a második vonalban érdekelt Hapoel Tel-Aviv csapatát erősítette a tavalyi szezonban.

- Az utóbbi hónapokat otthon töltöttem Chicagóban, a családommal, végre sokat voltam együtt a szüleimmel. Közben vártam a megfelelő lehetőségre. Gyorsan megegyeztem a fehérváriakkal, örülök, hogy itt lehetek. Mindenki kedves és barátságos velem. Emlékszem az egymás elleni meccsekre, az Alba abban az idényben bajnoki címet nyert, mi pedig a 4. helyen végeztünk. Tehát pontosan tudom, hova kerültem, profi a klub, a pontvadászat pedig erős. Évekkel ezelőtt is az volt, sok, hasonló képességű gárda szerepelt az NB I-es bajnokságban. Jók a magyar kosarasok, a légiósok képességeivel sincs gond, valamint felkészült edzők dolgoznak a ligában. Az akkoriban Szolnokon szereplő Vojvoda Dávidra természetesen emlékszem, az egyik legjobb magyar kosaras, valamint a rutinos Szabó Zsoltra is, ő Zalaegerszegen játszott abban a szezonban, a csapat erőssége volt. Várom, hogy bemutatkozzak.

A koronázóvárosiak ügyvezetője, Simon Balázs közölte, azért esett Smithre a választásuk, mert 1-es 2-es és 3-as poszton is jó teljesítményre képes, külső dobásai pontosak, valamint az összjátékból is kiveszi a részét. „Rutinos, megbízható kosaras, ráadásul rendelkezik magyarországi tapasztalattal, biztosra veszem, vele előrelépünk, erőssége lesz együttesünknek.” – mondta Simon Balázs.

Az Alba Fehérvár szombaton, 17 órakor a tabellán mögötte helyezkedő, a közelmúltban szintén edzőváltáson áteső Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadja. Lenzelle Smith átment az orvosi vizsgálaton, napok óta edz új társaival. A pályára lépéshez szükséges papírjai megérkeztek, ott lesz a parketten a Gáz utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában