Tizenhat együttes harcolt

2021.12.01. 20:43

Túl az őszi kispályás fociszezonon

Zárultak a küzdelmek a megyei kispályás futballbajnokságban. Négy csoportban 16 együttes harcolt szeptember közepétől november végéig.

Horog László

Molnár Krisztián, a gólkirály

Forrás: Horog László

Egy éve indult útjára a kezdeményezés, amelyben a felnőtt labdarúgással nem rendelkező megyei településeket szólították meg, többfordulós bajnokságot rendeztek, 21 csapat részvételével, mindössze egy gárda szállt ki útközben. A májusi ötcsapatos fehérvári döntőt az Úrhida nyerte Sukoró, Perkáta, Mezőkomárom és Zámoly előtt. Az új sorozatba 16 együttes nevezett, az előző szezonban a kispályán érdekelt együttesek közül három a megyei harmadosztályú pont­vadászatban indult, Velence, Baracska és Csákberény immár nagypályán vitézkedik, tehát feltétlenül volt hozadéka a megyei szövetség kezdeményezésének. 

Az őszi félszezonban mindössze egy forduló maradt el, megbetegedések miatt Perkátán, ezt tavasszal pótolják a házigazdák, Pusztaszabolcs, Úrhida és Sárkeresztúr részvételével. Az A csoportban a 23 pontos Mezőkomárom vezet Alsószentiván (22), Csősz (18) és Sáregres (9) előtt. A B-ben maradt el egy játéknap, Perkáta áll a legjobban (22), mögöttük Úrhida (14), Sárkereszt­úr (4) és Pusztaszabolcs (3). A C jelű négyesben Sukoró vezet (34), Bicske (24), Nadap (11) és Gánt előtt, utóbbiak egy pontot gyűjtöttek. A D-ben Kincsesbánya áll az élen (28), Balinka-Mecsér (25), Isztimér (10), Sárkeszi (7) következik a sorban. A tavalyi szezonban a perkátai Palóka Csaba lett a gólkirály 21 találattal, ketten értek el 20 egységet: Rédl József (Zámoly) és Kovács Levente (Úrhida). Ezúttal a sukorói Molnár Krisztián toronymagasan vezeti a gólvágók táblázatát, 18 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában