Vasárnap már premier

2021.12.07. 14:59

Öt fehérvári a keretben - Két felkészülési meccset vív az U20-as magyar jégkorong-válogatott a vb előtt

Szerda este az olasz korosztályos válogatott elleni mérkőzéssel hangolódik a hamarosan kezdődő világbajnokságra az U20-as magyar jégkorong-válogatott. Öt fehérvári hokis kapott helyet Horváth András keretében.

Németh Krisztián

Forrás: pexels.com

Szép feladat előtt áll a magyar válogatott, amely az I/A csoportban, a top tíz utáni legmagasabb divízióban bizonyíthat vasárnaptól.  A feljutást két éve Kijevben vívta ki az együttes az azóta általános igazgatóvá kinevezett Vas Márton vezérletével, tavaly a járványhelyzet miatt törölték a tornát, így az kerül sor a dániai Horsholmban a seregszemlére. A házigazda mellett a kazah, a lett, a fehérorosz, és a norvég válogatott vár a mieinkre.

 

A Hydro Fehérvár AV19-ből, illetve a Titánokból összesen öt játékos képviseli Fejér megyét. Dobmayer Dominik,  Ambrus Csongor, Csiszer Ádám, Fekete Alex és Németh Kristóf képviseli a kék-fehér színeket piros-fehér zöldben. A keret hétfőn kezdte meg az edzőtábort Budapesten, a Tüskecsarnokban.

 

- Van, aki Észak-Amerikából jött haza, van, aki vasárnap még meccset játszott, így nem tudott legalább egy napot pihenni és feltöltődni, így egyelőre vegyes a kép, kicsit keszekusza a csapat, de azt nem vitathatom el, hogy mindenki küzdött, mindenki igyekezett megmutatni magát az első edzésen. Ez a minimum is persze, mindenkinek megadjuk a lehetőséget a bizonyításra, a két edzőmérkőzés után pedig meghozzuk a döntéseket az utazókeretet illetően - mondta Horváth András szövetségi kapitány.

 

Szombaton 16:30 órától az olaszokkal csapnak össze a mieink felkészülési mérkőzésen a Tüskecsarnokban. A taljánok hozzánk képest a 2019-es I/B világbajnokságon éppen ellenkező utat jártak be, egyetlen szerzett ponttal zuhantak egy osztállyal lejjebb. Az utolsó mérkőzésen a mieink ebben egy 7-4-es veréssel segítették őket hozzá.

 

Ezen a bizonyos vb-n az olaszok az egyetlen pontjukat Ukrajna ellen, éppen a mieink következő ellenfele ellen. Az ukránok stabilan maradtak bent két éve az I/B divízióban, holnap 13 órától pedig a Tüskecsarnokban vendégeskednek. A keretszűkítést követően a korosztályos nemzeti csapat pénteken utazik el Dániába, ahol sorrendben Kazahsztán, Fehéroroszország, Norvégia, Lettország, és Dánia lesz az ellenfél. 

A mieink vb programja:

December 12., 13:00: Magyarország–Kazahsztán

December 13., 16:30: Fehéroroszország–Magyarország

December 15., 16:30: Magyarország–Norvégia

December 16., 13:00: Lettország–Magyarország

December 18., 16:30: Dánia–Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában