Vereséget szenvedett a Titánok

2021.12.21. 21:57

Nem sok hiányzott a pontszerzéshez

Az Erste Liga keddi játéknapján nagy küzdelemben, a hajrában szenvedett vereséget a Titánok csapata a MAC HKB Újbuda együttesétől.

Káldor András

Forrás: Mudra László - MAC

MAC HKB Újbuda – Titánok 4-2 (1-0, 0-1, 3-1)

Titánok: Belomoev – Gribkov, Mingazov, Krasnican, Lundin, Ambrus G. – Dolinar, Dobmayer, Keceli-Mészáros - Fekete - Ambrus Cs. – Farkas B., Nochta, Nagy Á., Alapi, Jábor - Kóger B., Molnár G. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

Gól: Tóth G. (2), Dansereau, Schlekmann ill. Ambrus G., Ambrus Cs.

A MAC HKB Újbuda együttese legutóbb októberben járt Székesfehérváron, akkor csapott össze az idei szezonban először velük a Titánok gárdája. A mérkőzés kiélezett összecsapást hozott, mindössze egy kései emberelőnyös góllal tudott nyerni 2-1-re a fővárosi legénység. A kék-fehérek kapujában Konstantin Belomojev, fiatal orosz hálóőr állt, aki emlékezetes estét zárt, 97 százalékos teljesítménnyel őrizte ketrecét.

December első napjaiban lépett utoljára mindkét csapat jégre, majd következett a nemzetközi szünet, melyben mindkét együttesből többen voltak a különböző korosztályokban érintettek.

Nem indult kifejezetten ideálisan a találkozó fehérvári szemszögből nézve, ugyanis a 6. percben egy Belomojevről lecsorgó korongot Tóth Gergely juttatott a hálóba, 1-0. Majd az első tíz perc megilletődése után szépen már játszottak a Titánok, és komoly helyzeteket is ki tudtak alakítani. A folytatásban mindent megpróbáltak az egyenlítésért Anatolij Bogdanov tanítványai, a második harmad utolsó perceiben beszorították vendéglátóikat, és össze is jött az egalizálás Ambrus Gergő találatával, aki Martin Krasnicannal játszott össze, ennek végén Ambrus Bálizs Bence mamutjára ütötte a korongot, az pedig a kapuban landolt, 1-1. Majd a 48. percben Tóth Gergely góljával a MAC ismét előnyhöz jutott, ám az 53. percben Ambrus Csongor korcsolyával lopott korongot, az ebből születő szólót pedig nagy erővel bombázta a léc alá, 2-2. A hátralevő időben a Titánok már nem tudtak újítani, a házigazda viszont előbb 19 másodperccel a vége előtt Keegan Dansereau góljával előnyt kovácsolt. Ezt követően levitte kapusát a Titánok, Schlekmann Márk pedig bevette az üres kaput, és csapata bezsebelte a három pontot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában