Erdélyi túra

2021.12.09. 20:25

Nem bírták végig a Bikák

Az Erste Liga csütörtöki játéknapján megkezdte három meccsből álló erdélyi túráját a Dunaújvárosi Acélbikák csapata. Első ellenfelük a Corona Brasov Wolves gárdája volt, amely a harmadik harmadban elért három találatának köszönhetően magabiztosan tartotta otthon a pontokat.

Káldor András

A Brassó második góljának szerzőjét, Molnár Zsombort üldözik az újvárosiak

Forrás: Alexandra Sampetru

Corona Brasov Wolves - Dunaújvárosi Acélbikák 6-2 (2-2, 1-0, 3-0)

Brassó, zárt kapuk mögött

Vezette: Paul, Gabriel, Filip, Andre (románok)

Brasov Wolves: Tőke – Raszulov (1), Boriszenko, Valchar 1, Huard (1), Machala (1) – Williams 1, Bors Huba (1), Kovács M. (1), Gliga, Molnár Zsombor 1 - Gajdó T., Csernyuk (1), Gajdó B. 1 (1), Molnár Zoltán 1, Zagidullin 1 (2) – Ráduly, Buda, Szőcs, A. Vasile. Vezetőedző: Dave MacQueen

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. – Pozsár, Bubnov, Szappanos, Kabatajev, Török – Bobcek, Benke, Szűcs I. 1, Németh P. (2), Ribcsik 1 – Erdély B., Szécsi, Németh Á., Horváth Á. (1), Lőczi (1) – Pinczés O., Druja, Gebei G., Dudkin. Vezetőedző: Leo Gudas.

Kiállítás: 2, ill. 42 perc

Kapura lövés: 59-25

 

A Dunaújvárosi Acélbikák a lassan magára találó Corona Brasov otthonában indították négynapos túrájukat. A felek közül egyértelműen az újvárosiak számítottak pihentebbnek, az elmúlt két hétben kétszer játszottak, míg a házigazdák ötször is jégre léptek. Az együttesek szeptemberben kétszer már találkoztak a szezonban: Brassóban 8-1-re, Dunaújvárosban 12-0-ra nyert Dave MacQueen csapata.

Alaposan bekezdett a Brassó, a 3. percben már 2-0-at mutatott az Olimpiai Jégcsarnok eredményjelző táblája. Előbb Radim Valchar, majd Molnár Zsombor vette be Kovács Dávid ketrecét. Nehezen szedte össze magát a DAB, de a gárda becsületére váljon, hogy a 11. percre ledolgozta hátrányát, és Ivan Ribcsik találatával egyenlített.

A középső harmad leginkább a Bikák emberhátrányos védekezéséről szólt, de a játékrész egyetlen gólját egyenlő létszámnál érte el Molnár Zoltán Gajdó Balázs passzából, 3-2.

A záró húsz percben aztán véget vetett a bizonytalanságnak a hazai csapat, és zsinórban három gólt rámolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában