Már idegenben is otthon

2021.12.11. 21:39

Megszerezte idei első győzelmét a városhatáron kívül a Fehérvár

Első idegenbeli győzelmére készült a Mol Fehérvár FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 16. fordulójában. Az MTK vendégeként harapós volt a Vidi.

Ferencz Balázs

Forrás: Kricskovics Antal

„Nagy valószínűséggel rengeteget kell improvizálnunk a mérkőzésen” – fogalmazott a találkozó előtt Szabics Imre, a Mol Fehérvár FC mestere utalva arra, hogy az MTK új edzője – a Vidi korábbi trénere –, Márton Gábor igen jól ismerheti a piros-kékeket.

„Hazai pályát kell teremtenünk, s akkor megnyerjük a mérkőzést” – tette hozzá Szabics, akivel a Vidi nem nyert még idegenbeli meccset a szezonban.

Talán ezért kezdett pörgősen a Fehérvár. Igaz, Grozav lőtt az oldalhálóba még az első MTK-kontrából, de a 3. percben már Petrjak fejesét védte bravúrral Somodi Bence.

A 21. percben azonban góllá érett a Vidi fölénye: középen vitte fel a labdát a vendégcsapat, Stopira passzolt Dárdaihoz, aki Palincsárt megforgatta, majd a 16-os bal sarkáról tekert egy finom kiflit középre, a legutóbbi MTK elleni meccsen duplázó Kenan Kodro pedig zavartalanul bólinthatott a kapu közepébe 5 méterről, 0-1.

 A szünetig nagyon más nem történt, fordulás után pedig tovább robogott a Vidi a második találatért. Nikolics előbb a bal kapufára tekerte a labdát, majd közeli sodrását a gólvonalról húzták ki az MTK védői. Az egyetlen góllal nem váltott életbiztosítást Szabics Imre alakulata, s ezt jelezte a kék-fehérek menetrendszerű érkezése a fehérvári tizenhatos közelébe. Sőt, Mezei megpattanó lövésénél Kovács Dánielnek kellett belekapnia a labdába a rövidsarok előtt. A legvégén zárta le a meccset a Vidi, bár némi kétség közepette. Zivzivadze Ivan Petrjakkal kényszerítőzött, s az ukrán be is talált, de gólját csak azután adta meg Bognár játékvezető, mikor a VAR-kocsi úgy döntött, Fiola nem kezezett saját tizenhatosán belül a gólszerző akció elején, 0-2.

Jegyzőkönyv

MTK Budapest – Mol Fehérvár FC 0-2 (0-1)

Budapest,  Új Hidegkúti Stadion, 1000 néző. V.: Bognár Tamás (Szert, Huszár)

MTK: Somodi – Varju, Várkonyi, Nagy Zs. – Palincsár (Dimitrov, 84.), Ramadani, Mezei (Kata, 69.), Balázs – Kocsis (Kovácsréti, a szünetben), Grozav (Haraszti, 69.) – Miovski. Vezetőedző: Márton Gábor

Mol Fehérvár FC: Kovács D. –  Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya (Heister, 70.) – Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai - Kodro (Alef, 86.), Nikolics (Zivzivadze, 69.). Vezetőedző: Szabics Imre

Gól: Kodro (21.), Petrjak (94.)

Sárga lap: Balázs (61.), Varju (82.) ill. Hangya (45.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában