Euroliga

2021.12.11. 14:04

Kikapott a DFVE

Pénteki győzelme után szombaton kikapott a Dunaújváros az Euroligában.

Beke Zsombor

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az Euroliga csoportkörében a Dunaújvárosi FVE azért utazott Barcelonába, hogy a rendkívül erős négyes kvartett első két helyére odaérjen és ezzel bejusson Mihók Attila együttese Európa legjobb nyolc gárdája közé. A végső célért nagy lépést tett a DFVE péntek este, amikor Mataro együttesét 12-8-ra verték Gardáék.

Szombaton sem várt könnyű találkozó a Dunaújvárosra, kora délután a szintén spanyol Astrapool Sabadell volt az ellenfél. A mérkőzésen nem sokáig vacakoltak egymással a felek, két és fél perc után 2-2-öt mutatott az eredményjelző, a magyar csapatból Gurisatti Gréta és Szellék Csenge, míg a Sabadelltől Forca Ariza volt eredményes. A folytatásban kicsit beragadt a DUE, az első negyedben Garcia és Games is betalált Maczkó kapujában, így 4-2-vel fordultak a csapatok a második nyolc percre.

Ez a negyed nem kezdődött jól Fejér megyei szempontból, Garcia újabb góljával először vezettek a spanyolok három góllal, 5-2. Az eseménydús első játékrész után a találkozó ezen szakaszában elmaradt a gólzuhatag, Garda Krisztina két találatára csak egy hazai válasz jött, így félidőben 6-4 volt az állás.

A harmadik negyedben sokáig nem rezdültek meg a hálók, majd Mucsy Anna kevesebb, mint három perccel a játékrész vége előtt betalált, így egy gólra megközelítette a Dunaújváros a Sabadellt, 6-5. Sajnos a záróetapban nem tudta utolérni ellenfelét Mihók Attila gárdája, a negyed elején Forca Ariza először emberelőnyből, majd büntetőből állította vissza a háromgólos differenciát, 8-5. Az utolsó percekben bár Horváth Brigitta találatai kissé visszahozták a reményt, de Ariza szombati formájával nem tudott mit kezdeni a Dunaújváros. A 10-7-es végeredményt Gonzalez állította be. A DFVE vasárnap délután a Ferencvárossal találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában