Feltöltötte a december

2021.12.27. 17:23

Két év után találkozhatott édesanyjával Triscsuk Krisztina

A fehérváriak kulcsjátékosa 2012 óta magyar állampolgár, de életének fontos terepe a Szentpétervártól 250 kilométerre keletre fekvő Bokszitogorszk.

Németh Krisztián

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Sok keserűséggel fűszerezett félszezonon vannak túl az Alba női kézilabdázói: váratlan vereségek, kiugró teljesítmények tarkították az őszt. A két-két győzelem, illetve döntetlen, és az öt vereség a tizennégy csapatos NBI-ben csak a 11. helyre elég.

Triscsuk Krisztina kivette a részét a gólszerzésből, és a 43 gólos Mana Ohyama mögött, 38 találattal a második helyen áll a házi góllövőlistán.

 

„Tris” lelkét jó ideje nyomta valami, de profihoz méltóan ezzel együtt is igyekezett stabil teljesítményt nyújtani. December elején végre megkönnyebbülhetett a lelke.

- Az egyhetes szünetben végre meglátogathattam Anyut. A COVID miatt két éve nem találkozhattunk. Kemény volt - mondja sóhajtva Triscsuk Krisztina. - Mindig szoktam mondani, hogy meg kell becsülni azt a helyzetet, amikor élnek szülők, és akár közel is vannak!

 

Mínusz harminc fokban érkezett meg Oroszországba a repülőgépe, de ezután még ötórás kocsikázás következett a nagy hóban. Majd hazaért édesanyjához, Olgához, aki ragaszkodik Bokszitogorszkhoz.

- A sírástól kezdve minden volt, amikor találkoztunk Anyuval. Öt napot töltöttem vele: segítettem amiben tudtam, házimunkában, rendberakni az autót, főztem.

 

Nem várt izgalom is kerekedett egyik kedvenc „hazai” hobbijából.

- Elmentem lékhorgászni a barátaimmal. Akkora hótakaró volt a jégen, hogy nem láttam a léket, és belecsúsztam. Szerencsére gyorsan reagáltak a körülöttem lévők, kihúztak, de mínusz haminc fokban nem esett jól a fürdő.

 

 

Az Alba irányítójának a kézilabda miatt már gyermekkorában meg kellett szoknia, hogy távol az otthon.

- 13 évesen ünnepeltem utoljára együtt a családommal közösen a karácsonyt. Huszonhárom éve. Akkor mentem el Moszkvába, egy évben egyszer találkoztam a családommal. Apa már eltávozott közülünk.

 

December 26-án állt edzésbe az Alba FKC, ám irányítójára szilveszterkor dupla „ünnep” vár.

 

- Régóta Magyarországon élek, tiszteletben tartom a hagyományokat legyen szó bármilyen ünnepről. A Szentestét a párommal töltöttem. Oroszországban a karácsony később van, nálunk inkább az újév a legfontosabb családi ünnep, ekkor díszítjük a karácsonyfát. December 31-én jön a télapó és az unokája, ők hozzák az ajándékokat. Szilveszterkor magyar idő szerint 8 órakor telefonon boldog újévet kívánok a Szibériában élő tesómnak, Júliának, majd 10-kor anyut hívom, éjfélkor meg jön a magyar szilveszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában