Bizakodva várja a tavaszt

2021.12.30. 09:20

Jurij Melnyicsuk összerázódott csapatával, halad céljaik eléréséért

Jurij Melnyicsuk a MÁV Előre SC-BERICAP női NB I-es röplabdacsapatának vezetőedzője megismerte a mezőnyt, és komoly esélyt lát arra, hogy tanítványai jövőre egy osztállyal feljebb, az Extraligában játszhatnak.

Káldor András

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szakembert kiváló játékosként ismertük meg, a Medikémia Szegeddel magyar bajnok volt 1995-ben és 1996-ban, majd edzőként is letett az asztalra több igen figyelemre méltó eredményt. Először edzősködik azonban Magyarországon.

– Szerettem volna itt dolgozni és köszönöm a lehetőséget a klubnak, hogy ez egyáltalában megvalósulhatott. Hosszú ideig dolgoztam Oroszországban, és Ukrajnában, igazán örömteli, hogy egy komoly célért küzdhetünk. Mindenben támogat a vezetőség, és a lányokra sem lehet panaszom, mert szépen dolgoznak. Több igen jó mérkőzést játszottunk, csupán azt sajnálom, hogy becsúszott egy hazai vereség a Gödöllő ellen, de hosszú még a pontvadászat és megpróbáljuk ezt kijavítani, szeretnénk ott lenni jövőre az Extraligában.

 

Nem volt egyszerű a dolga, hiszen szeptemberben egy teljesen új csapatot kellett építenie, amely ráadásul tele van fiatal, de reményteljes játékossal – igaz, munkáját segíti, hogy több rutinos, sok csatát megélt röplabdázó is akad azért a keretben.

– Igen sok a fiatal, van velük munka, de szerencsére fogadóképesek, és a rutinos játékosoktól tényleg sok támogatás kapok. Célunk, hogy még egy tapasztaltabb játékost hozzunk, akiben van potenciál.

 

Szeptemberben úgy fogalmazott, hogy nagyot kell majd lépnie a gárdának az elkövetkezendő hónapokban, kérdés, hogy ebből mit tudtak megvalósítani?

– Úgy érzem sikerült megvalósítani eddig a céljainkat. Minden mérkőzésen jobbak és jobbak leszünk, a játékosok is szép lassan megismerték egymást és nem utolsó sorban én is tisztában vagyok a tudásukkal. Bármilyen sportágban, ha új csapatot kell építeni mindig arra kell törekedni, hogy hónapról hónapra fejlődjön a csapat és én úgy vélem, mi ebben nagyon jó úton járunk.

 

A tabellán jelenleg a második helyen várják a folytatást, van cirka egy hónapjuk a következő, Budaörsi DSE elleni találkozóig. Nem tudni, hogy a majd kéthónapos bajnoki szünet (az utolsó meccset november 27-én játszották a Kispest SE ellen) mennyire vetheti vissza a társaságot.  

–Nem igazán örülök annak, hogy hosszú ideig nem játszunk tétmérkőzést, nem véletlenül kerestem a lehetőséget annak, hogy játsszunk néhány felkészülési mérkőzést. Január 3-án kezdjük újra a munkát, két és fél hetünk lesz arra hogy felkészüljünk a Budaörs elleni találkozóra.

 

A vezetőedző tisztában van azzal, hogy a riválisok is készülnek, és két olyan együttessel – Gödöllői RC, TFSE – kell harcolniuk az aranyéremért, amelyek komoly erőpórbára késztették őket ősszel is. Ráadásul a Gödöllő 3:2-re győzni tudott a VOK-ban, de a TFSE-t is nehezen gyűrték le ugyanilyen arányban.

– Nemcsak a Gödöllő és TFSE ellen kell jól játszani. Bármelyik mérkőzés jöjjön a sorban mindegyik fontos, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben kell pályára lépnünk. Akár hazai, akár idegenbeli környezetben játszunk, hoznunk kell az elvárt eredményt. A lényeg, hogy a Budaörs ellen jó formában kezdjük az évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában