Labdarúgás

2021.12.18. 21:28

Győzelemmel zárt a Mol Fehérvár

A negyedik fogadta az ötödiket. Vagyis rangadónak is lehetett nevezni a Mol Fehérvár FC és a Mezőkövesd Zsóry FC találkozóját.

Ferencz Balázs

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában az esztendő utolsó megmérettetésére készült a Szabics Imre vezette Vidi.  

 

Miután a piros-kékek az utóbbi hét év leghalványabb őszét produkálták, fogadkoztak: szépen szeretnének búcsúzni közönségüktől a karácsony előtt. Nos, szurkoló nem volt sok, akit boldoggá kellett volna tenni, 15 perccel a kezdés előtt pár százan lézengtek as lelátókon, a hivatalos nézőszám szerint ezernél alig többen voltak kíváncsiak a meccsre...

 

A Mol Fehérvár kezdett aktívabban. Az első támadás végén Petrjak durrantott messze a kapu mellé, fölé. Aztán válaszként Besirovic 20 méteres szabadrúgását kellett a léc alól szögletre tolnia Kovács Dánielnek. Még nem telt el tíz perc, mikor Dárdai  veszélyesen beküldött labdája suhant el mindenki előtt. A 19. percben a sokat pörgő Petrjak a jobb oldalról húzott befelé, ballal lőtt 17 méterről, Tordai melléről felpörgött a labda, másodjára tudta megkaparintani. 

 

A kövesdiek is jelentkeztek egy-egy távoli lövéssel, de Kovács Dániel mindegyiken rajta volt, könnyedén ölelte magához a labdákat. A 22. perc elején Nikolics ugratta ki Dárdait, aki estében balról ballal eresztett meg egy jóformájú löketet, Tordainak vetődve kellett nagyot védenie. A félidő derekán megingott a Vidi védelme, Madarász nézhette meg 14 méterre a kaputól, hogy hova helyezzen, végül célt tévesztett, a bal kapufa mellé belsőzött. Ezután a Mezőkövesd került fölénybe, egyre többször jutott el a fehérvári kapuig. Egyre sűrűsödő füttyszó hasított az RBD folyamatos éneklésébe, de a 42. percben góllal engesztelte ki a publikumot az addig sok hibával futballozó Vidi. Petrjak felívelt szabadrúgásába Stopira fejelt bele, a bal saroknál pedig Kenan Kodro érkezett, s a hálóba fejelt, 1-0.

 

A szünet után is betalált, de a VAR elvette gólját, ami az idő múlásával azért lett egyre bosszantóbb, mert Cseriék igen sokszor tornáztatták meg Kovács-kapust. A Vidi portása, Kovács Dániel volt a meccs legjobbja, a 80. percben Cseri bombáját térítette el a kapufára, ezzel biztosítva be a piros-kékek győztes évbúcsúztatóját.  

 

Jegyzőkönyv

 

Mol Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

 

Mol Aréna Sóstó, 1276 néző. V.: Karakó Ferenc (Szécsényi, Szalai)

 

Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya – Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai (Szendrei, 70.) – Kodro, Nikolics (Zivzivadze, 63., helyette Alef, 84.). Vezetőedző: Szabics Imre

 

Mezőkövesd: Tordai – Szépe, Kocsis G., Pillár, Vadnai (Nagy D., 88.) – Calcan (Jurina, 63.), Cseke, Madarász, Cseri, Besirovic (Vutov, 73.) – Drazic. Vezetőedző: Supka Attila

 

Gól: Kodro (42.)

Sárga lap: Stopira (2.), Fiola (65.), Szendrei (83.) ill. Cseke (82.), Szépe (85.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában