64. alkalommal

2021.12.20. 19:53

Elkezdődött a szavazás az Év Sportolója címre

A Magyar Sportújságírók Szövetsége nyilvánosságra hozta az Év sportolója szavazás tízes listáit, amelyek alapján a sportújságírók 64. alkalommal is megválasztják az év legjobbjait. Egy hét múlva zárul a voksolás.

Németh Krisztián

20211018 40 éves évforduló, új tornaterem, Kovács Sarolta olimpikon öttusázó, Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Székesfehérvár. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap;

Az MSÚSZ január 6-án, csütörtökön, a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban rendezi meg az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2021 televíziós díjátadót. Az év férfi sportolója kategóriában a többi között a VVSI-ben nevelkedő olimpiai ezüstérmes vitorlázó Berecz Zsombor is jelölt. Az év női sportolója díjra nominálták Kovács Saroltát, a Volán olimpiai bronzérmes öttusázóját. 

Az egyéni sportágak év csapata kategória jelöltjei között Alekszejev Tamara is helyet kapott, aki a Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Simon Sarolta, Réti Kamilla összetételű gárdával Európa-bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet szerzett. A csapatsportágak legjobbjai között jelölt – a számos megyei érintettséggel bíró – férfi labdarúgó, a női vízilabda és a női jégkorong-válogatott is. Az említett gárdák vezérei közül Marco Rossit és Bíró Attilát az év edzője díjra jelölték. Az év fogyatékos férfi sportolója díj tízes listáján pedig a paralimpián 5. pozíciót szerző para­íjász Gáspár Tamás is helyet kapott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában