szkander

2021.11.23. 17:18

Újabb sárosdi aranyérmek

A Sárosdi szkanderesek eredményesen zárták a 2021-es évet. Barzsó Henrietta és Verbóczki Luca is egyaránt két aranyérmet szerzett az országos bajnokságon Csáfordjánosfán.

Beke Zsombor

Forrás: Sárosdi Szkander Klub

Az októberi Európa-bajnokság után a sárosdi szkanderesek az elmúlt hétvégén megrendezett országos bajnokságon is remekeltek, Barzsó Henrietta és Verbóczki Luca két-két aranyéremmel zárt. Kicsit összedolgozva, elosztották maguk között a kategóriákat, jó élményekkel zártak a sportág 2021-es hazai küzdelmeit.

– Bal kézzel nehézsúlyban indultam, míg jobbal a -60 kg-os kategóriában, Luca pedig pont fordítva, a jobbal indult az erősebbek között, míg ballal a saját kategóriájában – mondta lapunknak Barzsó Henrietta.

– Jól jött ki mindkettőnknek. Népes mezőny gyűlt össze, mindegyik kézzel öt mérkőzést vívtam. Jó hangulata volt a hétvégének, a verseny után bográcsoztunk, majd jöttünk haza, ez volt az év utolsó hazai megmérettetése.

Fotó: Sárosdi Szkander Klub

– Heninek a jobb, míg nekem a bal kezem volt sérült, így az egészségesebb kezünkkel versenyzett mindegyikünk az erősebb mezőnyben, nagy kihívás volt számunkra – tekintett vissza Csáfordjánosfára Verbóczki. – Ezzel az évemmel teljesen elégedett vagyok. A COVID miatt csak a világbajnokság maradt el, amit sajnálok, mert ott is szerettem volna bizonyítani. Örülök, hogy az Európa-bajnokságot megrendezték és ilyen jól sikerült, remélem a jövő év ennél is jobban sikerül majd.

Az országos bajnokságon szintén a Fejér megyei klub színeiben Szabó Krisztián az amatőr kategóriában nehézsúlyban második helyezést ért el mindegyik kezével.

Ami a folytatást illeti, Barzsó Henrietta számára még nem biztos, hogy véget ért az idény. A sárosdi szkanderes szeretne ott lenni a decemberi, olaszországi világkupaversenyen is, de kérdéses még, hogy a járvány erősödése mellett megtartják-e az eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában