Alba Fehérvár

2021.11.14. 23:33

Túl sok esélyt adtak a somogyiaknak

Húsz perc után három ponttal vezetett, végül simán kikapott az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a hétvégi, bajnoki összecsapáson.

Horog László

Próbálkozhatott az Alba, de nem tudta megfékezni a KKK-t

Fotó: Lang

Jól kezdtek Kaposváron, az első és második negyedet is megnyerték, félidőben 46-43-ra vezettek a fehérváriak. Azonban a harmadik etapban a házigazdák elléptek, 27-13-ra nyerték ezt a felvonást, a somogyiak végül magabiztosan nyertek 97-82-re.

– Az eredmény csalódás, két siker után ezúttal is győzelemre készültünk. Nem volt könnyű hetünk, mert Vojvoda sérülés miatt csak egy edzésen tudott részt venni. Ugyanakkor nem akarok magyarázkodni, jobban kellett volna kosárlabdáznunk a második félidőben. Az első húsz perccel nem volt gond, azonban a nagyszünet után a kaposváriak egyértelműen fölénk nőttek. Hiába védekeztünk sokszor húsz másodpercig eredményesen, egy-egy hiba miatt mégis kosarat kaptunk. Az első félidőben jól koncentráltunk, de a másodikban sok második esélyt engedtünk a hazaiaknak, ez döntött – mondta Dejan Mihevc, az Alba trénere.

Próbálkozhatott az Alba, de nem tudta megfékezni a KKK-t
Fotó: Lang

A hazaiak mestere, Nikola Lazic érthetően elégedetten értékelt. „Az első félidőben nem volt jó a ritmusunk, főleg védekezésben túl sok hibánk volt. A szünet után sokkal jobban védekeztünk, megérdemelten nyertünk. A második félidőben folyamatosan mi vezettünk, kontrolláltuk a játékot. Sokkal több energiával kosárlabdáztunk, precízebben támadtunk. Abszolút elégedett vagyok, a bajnoki szünetet igyekszünk kihasználni.”

Vojvoda Dávid, az Alba csapatkapitánya ezúttal 8/3 pontot dobott a mérkőzésen.

– A Kaposvár a második húsz perc alapján megérdemelten győzött. Az első félidőben megléptünk 7-8 ponttal, de ott megint jöttek azok a hibák, amelyek az egész szezonban jellemzők ránk. Pillanatok alatt egyenlő lett az állás, a figyelmetlenségünk miatt. A második félidőben támadásban és védekezésben sem voltunk elég agresszívek, nagyon sok eladott labdánk volt, a védekezésünk abszolút nem működött. A zónával egy kicsit megzavartuk az ellenfelet, de pillanatok alatt rájöttek, hogy miként kell ez ellen támadni. Sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk, mert úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk folytatni a győzelmi szériát. Jó érzésekkel akartunk pihenőre vonulni, ez nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában