Röplabda

2021.11.05. 13:46

Továbbjutott a Loki

A férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a MÁV Előre SC-Foxconn csapata legyőzte a Szolnoki RK-t és előnyről várja a december 5-i visszavágót.

Káldor András

Leonardo Doda 16 pontjával komoly részt vállalt a sikerben Fotó: A klub

Szolnoki RK – MÁV Előre SC-Foxconn 0:3 (-18, -13, -22)

Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, Mezei Zoltán

Szolnoki RK: Fenyvesi 5, Kunert 8, Banai 3, Bíró 1, Acsai 1, Guzmics 2, Szűcs R. (liberó). Csere: Tímár, Quintz 3. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

MÁV Előre SC-Foxconn: Kholman, Deliu 4, Doda 16, Ambrus 4, Boa 8, Balázs B. 7. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán

Leonardo Doda 16 pontjával komoly részt vállalt a sikerben Fotó: A klub

Az NB I 2021/2022-es idényét Szolnokon kezdték kék-fehérek, akik akkor 3:0-ra nyertek a Tisza-partján. Fortuna jóvoltából a felek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is találkoztak, azzal a különbséggel, hogy a fehérváriak már nem számítottak a klubtól távozó Yannier Cordies Salazar játékára.

Jól kezdett a Loki, néhány perc alatt már 14:6-ra vezettek, és a folytatásban is magabiztosan játszva nyerték az első szettet. A második játszma is jól indult fehérvári szempontból, báte a Tisza-partiak nehezebben szakadtak le ellenfelükről. A Leonardo Doda vezérletével a MÁV azonban 11:8 után állva hagyta ellenfelét. A harmadik játszmára a Szolnok játéka feljavult, egészen a hajrájáig tartották a lépést, de 22:22 után már csak a fehérváriak szereztek pontot és megnyerték a mérkőzést.

A párharc visszavágóját december 5-én, vasárnap, 18 órától rendezik Székesfehérváron, a VOK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában