Röplabda

2021.11.30. 22:09

Nem adott esélyt a MÁV

A MÁV Előre SC női és férfi röplabdacsapatai egyaránt győztesen zárták az NB I alapszakaszának 7. fordulóját.

Káldor András

Szilágyi Nárcisz (jobbra) ütése célba ért

Forrás: Kricskovics Antal

NŐK 

 

Kispest SE – MÁV Előre SC-Bericap 0:3 (–10, –16, –13) 

Budapest, 50 néző 

Vezette: Villás, Rácz. 

Kispest SE: Riczkó, Benedek, Horváth D., Törköly, Dani, Szabó K. Csere: Lados, Németh J, Kőszegi, Lisztes, Karkusz, Horváth F. (liberók). Vezetőedző: Takács Gergely 

MÁV Előre SC-Bericap: Szerencsés-Miklai, Sólyom, Karnitszkaja, Bortnyikova, Kiss A., Szilágyi. Csere: Kovács E. (liberó), Csabai. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk 

A fehérvári lányok esélyeshez méltó sima győzelmet arattak a Szent Gellért Sportcsarnokban, 57 perc elég volt számukra a bajnoki pontok begyűjtéséhez. 

– Utolsó meccsünk volt az első körben. Fontos volt nyerni. Jó mérkőzést játszottunk, teljes mertékben a játékra koncentráltunk. Nagyszerűek voltak a lányok, támogatták egymást és sikerült a nehéz pillanatokat megnyerni – fogalmazott értékelésében Jurij Melnyicsuk. 

 

FÉRFIAK 

 

MÁV Előre SC-Foxconn – Szolnoki Röplabda Klub 3:1 (18, 13, –29, 12) 

Székesfehérvár, 50 néző. 

Vezette: Mezőffy, Takács 

MÁV Előre SC-Foxconn: Ambrus, Boa, Listanskis, Kulcsár, Kholman, Doda, Tóth K. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Deliu, Balázs. Vezetőedző: Dávid Zoltán. 

Szolnoki Röplabda Klub: Fenyvesi, Kunert, Biró, Acsai, Timár, Quintz. Csere: Szűcs R. (liberó), Reiner. Vezetőedző: Gulyás Ferenc. 

A kék-fehérek számítottak hazai pályán favoritnak, és annak rendje és módja szerint az első két szettet magabiztosan hozták is. A folytatásban a Tisza-parti legénység nem adta olcsón a bőrét, és közel fél­órás játszma után elégedettebb lehetett, megadva magának az egyenlítés lehetőségét. Erre azonban nem került sor, Dávid Zoltán tanítványai megrázták magukat, és a negyedik játékrészt, és ezzel az összecsapást gond nélkül nyerték. 

– A harmadik szett végjátékában elég sok hibát elkövettünk, ami meg is bosszulta magát, hiszen abban a szettben ki is kaptunk. A negyedik játsz­mában a kezdőkkel álltunk fel, és ekkor érezhető volt a két csapat közti különbség. Ezen a mérkőzésen lehetőséget adtam a cserejátékosoknak is, amivel az első két szettben éltek is, de a harmadikban kicsit elkényelmesedtek – mondta a fehérváriak szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában