Karatesikerek Lengyelországban

2021.11.03. 16:26

Megerősödve az aranyos gálán

A lengyel nemzetközi karategálán, a Kokoro Kupán, illetve a hozzá kapcsolódó utánpótlásversenyen vett részt a Vértesi Tömegsport Egyesület két versenyzője. Dezső Kata Európa-bajnokkal döntetlenezett, Kántor Viktória bezsebelte a végső győzelmet is.

Németh Krisztián

Bajban az Európa-bajnok: Dezső Kata (jobbra) fejre megy

Fotó: klub

Hosszú, szinte versenymentes időszak zárult le a hétvégén a Vértesi Tömegsport Egyesület életében. Végre külföldi, nemzetközi megmérettetésen küzdhettek a karatékák! Dezső Katát szép feladattal hívták meg a varsói gálára: küzdjön meg a házigazdák Európa-bajnokával, Anna Bielskával.

– 2019-ben a vilniusi Euró­pa-bajnokság elődöntőjében már találkoztunk egymással a lengyel lánnyal, sajnos akkor alulmaradtam a későbbi győztessel szemben – idézi fel a távolabbi múltat Dezső Kata. – Nagyon örültem a felkérésnek, mert a járvány miatt csak nagyon keveset lehetett versenyezni. A meghívás azért is volt meglepő, mert én az IFK szervezet tagja vagyok, míg ő a shinkyokushin ághoz tartozik, korábban nem volt jellemző, hogy más szervezetekből hívjanak meg ellenfelet. A mérkőzés nem a hagyományos, hanem az úgynevezett gálaszabályok szerint zajlott. Győzni gyakorlatilag csak K. O.-val lehetett. Az ötperces küzdelem letelte után nem született győztes, kétperces hosszabbítás következett, de maradt a döntetlen. Jó meccs volt, erőben, állóképességben remek felmérés volt számomra.

Bajban az Európa-bajnok: Dezső Kata (jobbra) fejre megy
Fotó: klub

Kántor Viktória a gálához kapcsolódó tornán indulhatott, és mindhárom ellenfelén átverekedte magát, így aranyéremmel térhetett haza a lengyel fővárosból.

– Egészen erős mezőnnyel találtam magam szemben, nem volt könnyű dolgom – értékelt a Vértesi Tömegsport Egyesület üdvöskéje, aki hét éve karatézik Bőke Béla dojójában. Egyik kiemelkedő eredménye a KBU világkupán elért dobogó, de több hazai bajnoki címe is van. – Megérte a sok edzés, erősebb, és hatékonyabb voltam a vetélytársaimnál, ami azért is fontos, mert tavaly egyetlen nemzetközi versenyem sem volt, az elmúlt egy évben itthon is csak három.

Kántor Viktória hamarosan visszatér Lengyelországba, Krakkóban az utánpótlás KWF-világbajnokságon indul, Dezső Kata pedig decemberben Várnában, a KWU felnőtt Európa-bajnokságon lép tatamira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában