Alba Fehérvár

2021.11.19. 16:34

Már nem Dejan Mihevc a kosarasok vezetőedző

Az elmúlt hetek után benne volt a levegőben, hogy az Alba Fehérvár háza táján a hullámzó teljesítményt személyi változások követik.

Beke Zsombor

Fotó: Alba Fehérvár

A bajnokságban jelenleg méltatlan, 11. helyet elfoglaló fehérváriak tíz mérkőzésből mindössze négyet tudtak megnyerni, hatszor vesztesen hagyták el a parkettet. A vereségek közül több alkalommal az együttes kisebb-nagyobb előnyről bukta el a győzelmet, legutóbb félidőben Kaposváron is vezettek Vojvodáék, majd kikaptak 97-82-re. A fehérvári klubvezetés lépett, és felmentette Dejan Mihevcet a vezetőedzői feladatok ellátása alól. Utódja, a korábban Körmenden is dolgozó Matthias Zollner lett.

– Lépésünket a csapat jelenlegi helyezése, illetve az egyes mérkőzéseken mutatott hullámzó játékunk indokolta. A bajnokságban eddig elszenvedett 6 vereségünkből 4 alkalommal győztes helyzetből veszítettünk mérkőzést. Természetesen a sikertelen szereplésben a vezetőedzőn kívül a játékosok, a stáb tagjai is ugyanúgy hibásak és mindegyikünknek megvan a maga felelőssége. Az edzőváltás mellett egyéb szankciók is születtek, de ezeket a klub belügyeként kezeljük. A vezetőedző utódját sikerült hamar megtalálnunk. Matthias Zollner személyében már egy Magyarországon bizonyított, sikeres edzővel folytatjuk a 2021/2022-es bajnokságot. Bízunk benne, hogy a bajnokság hátralevő részében kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel sikeresek leszünk – nyilatkozta a klub honlapjának Balássi Imre elnök.

– Ezúton is köszönöm a klub elnökének a bizalmat, azon leszek, hogy segítsem az Albát, hogy visszakerüljön a méltó pozíciójába – mondta a frissen kinevezett vezetőedző. – Úgy gondolom, sok tehetséges játékos van a csapatban, a következő hetekben, hónapokban keményen szeretnénk dolgozni és a maximális teljesítményt nyújtani. Izgatottan várom az első mérkőzésünket. Hajrá Alba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában