VB-selejtező

2021.11.26. 08:30

Luzitániában kezd a kosárlabda-válogatott

Péntek este Portugáliában kezdi a vb-selejtezőket a férfi kosárlabda-válogatott. A mieink 19 órakor Matosinhosban lépnek pályára.

Horog László

Szabó Zsolt, a férfiválogatott fehérvári erőcsatára

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A 2017-es Eb után a jövő szeptemberben megrendezésre kerülő Eb-n – a kölni csoportban – is pályára lép a férfiválogatott, hogy a következő, 2023-as vb-n ott lesz-e a nemzeti együttes, az még kérdés. Ázsiában rendezik a seregszemlét, augusztus 25. és szeptember 10. között Indonéziában, Japánban és a Fülöp-szigeteken. A nemzetközi szövetség (FIBA) tájékoztatása szerint az érmekért zajló csatáknak Manila ad otthont. 

Az első lépést az úton pénteken este teheti meg a válogatott, amely már szerdán elutazott Portugáliába. Nem tartott a küldöttséggel a szövetségi kapitány, Stojan Ivkovic, valamint a Falco magasembere, Golomán György, bár mindketten tünetmentesek voltak, pozitív koronavírustesztet produkáltak. Karanténban vannak, egyelőre kérdéses, hétfőn ott lesznek-e a Kaposváron megrendezésre kerülő, franciák elleni derbin, vagy sem. Ivkovic távollétében Portugáliában Pór Péter meccsel, a jövő hét első napján, Belső-Somogyban, az aktuális olimpiai ezüstérmes gallok ellen már ott lesz a kispadon a másik másodedző, a Kecskeméti TE trénere, Forray Gábor is. Bár egészséges, ő sem utazott el a pénteki meccs színhelyére, miként nem lesz ott a parketten Matosinhosban az Alba Fehérvár két kulcsembere, az irányító, Pongó Marcell és a bedobó, Lukács Norbert sem. Mindketten a keretszűkítés áldozatai lettek, itthon gyakorolnak, szombaton csatlakoznak a hazatérést követően a felkészülést Kaposváron folytató társakhoz. Ott lesz viszont a pályán Portugáliában Vojvoda Dávid és Szabó Zsolt, előbbi, az Alba csapatkapitánya az utóbbi napokban a bokájával bajlódott, végül elutazott a társakkal, és minden bizonnyal játékra jelentkezik. 

– A portugálok nem rosszak, de verhetőek. Nem túlzottan szervezettek, ugyanakkor jó dobóik vannak, három játékosuk külföldön keresi kenyerét, ketten a spanyol élvonalban, egy kosaras pedig Franciaországban. Természetesen a cél a győzelem – közölte Forray Gábor, aki feltérképezte a pénteki riválist.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában