foci

2021.11.03. 07:27

Kupacsata Zuglóban

Szerdán 12.30 órakor a BVSC-Zugló otthonában harcolhatja ki a Mol Fehérvár a tovább­jutást a Magyar Kupában.

Németh Krisztián

A Vidi II. döntetlent játszott a BVSC-vel az NB III.-ban

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Milinte – Petrics, Kozma, Schindler – Szalai, Nagy L., Horváth Cs., Zsivóczky, Györök – Barva, Waltner. 1999. április 10-én ebben az összeállításban futott utoljára ki a pályára tétmérkőzésen a Vidi a Szőnyi úton. A Verebes József irányította csapat a zuglóiakhoz hasonlóan a kiesés elkerüléséért harcolt. A többi között Détári Lajossal felálló BVSC-t Zsivóczky Gyula góljával győzték le a fehérváriak.

A szezon végén a vasutasokkal karöltve zuhant ki az első osztályból a Videoton, de hosszú távon a BVSC húzta a rövidebbet. Megszűnt.

Az újjászervezés évei után nagyot álmodtak, és Buzsáky Ákos vezetésével az élvonal felé vették az irányt, első helyen állnak az NB III Nyugati csoportjában.

A Vidi II. döntetlent játszott a
BVSC-vel az NB III.-ban
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fentebb említett napról Szabics Imrének nincsenek jó élményei, mivel a DVSC 6-1-re tángálta el csapatát, a Ferencvárost. De ez egy alapvetően „szomorú” forduló volt, mert a tragikus körülmények között elhunyt, a Vidiben is megfordult Fodor Imrét gyászolták.

22 év után a MOL Magyar Kupában találkoznak a felek, és bár Szabicsnak nem kellett átélnie nagy gólkülönbségű zakót a Vidi kispadján, egyesek szerint a csapat instabil teljesítménye miatt lassan kezd rezegni a léc. Erre aztán szépen rácáfoltak Petrjakék, és 2-1-re legyőzték itthon a Paksot, ezzel fel is ugrottak a tabella negyedik helyére.

A Vidi kupaszereplésére nem lehet panasz, a Sopront 6-2-vel ütötte ki az előző körben. A sorsolás szerencsés, hiszen az már kiderült, hogy a párharc nyertese nem élvonalbeli csapattal játszik, a másod­osztályú Szeged várja ellenfelét a nyolcaddöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában