foci

2021.11.12. 22:37

Kötények, gólok – A válogatott több góllal is nyerhetett volna

Immár különösebb tét nélkül, azonban idei utolsó hazai összecsapásán fogadta San Marino együttesét a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat 9. fordulójában.

Ferencz Balázs

A Székesfehérvárról induló Szoboszlai Dominik kétszer is beköszönt San Marinónak

Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Magyarország – San Marino 4-0 (2-0)

Budapest, Puskás Aréna, 15.500 néző. Vezette: Filip Glova (Bednár, Polácek) – szlovákok

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 85.), Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Schäfer, 57.), Vécsei, Schön (Varga K., 57.) – Gazdag (Kiss T., 73.), Szoboszlai (Hahn, 85.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

San Marino: E. Benedettini – Ma. Battistini, Fabbri, Rossi (Zonzini, 70.), Grandoni (Aless. Golinucci, 60.)– F. Tomassini (D’Addario, 60.), Lunadei, A. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (Hirsch, 36.) – Nanni (Vitaiolli, 60.). Szövetségi kapitány: Franco Varella.

Gól: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.)

A Székesfehérvárról induló Szoboszlai Dominik kétszer is beköszönt San Marinónak
Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

San Marino válogatottja ellen még sohasem kapott gólt a magyar válogatott. A világbajnoki selejtező I csoportjában már nem maradt sansza Marco Rossi együttesének a továbblépésre, vagy a pótselejzető kiharcolására, így San Marino ellen a gólkülönbségjavítás, és a közönségszórakoztatás volt a fő feladat.

Az első félidőben részben teljesítette is a penzumot a magyar gárda. Főként Szoboszlai Dominik a 6. percben: parádésan játszott össze Szalai Ádámmal, s nem kevesebb, mint két kötényt is kiosztott egymás után, mikor a hálóba helyezett, 1-0. Schön is betalálhatott volna, de Benedettini nagyot védett, azonban a 22. minutumban a vendégek legjobbja sem tudott mit tenni. Nego a jobb oldalról passzolt a mellette-mögötte érkező Gazdag Dánielhez, aki egyből lőtt, a rövid sarokra, 2-0. Számos magyar helyzet maradt ki ezután, így a Rossi-kapitány némileg bosszúsan fogadta legényeit az öltözőben.

Gólratörően futballozott a magyar csapat a fordulás után is. A legközelebb Szalai Ádám járt a fór hizlalásához, de az olasz harmadosztályú Cesena kapusa, Benedettini megint résen volt. Természetesen fölényben futballozott Magyarország a FIFA-világranglista sereghajtója ellen, de különösebben nagy veszélyt nem jelentett a kapura Szoboszlaiék játéka. A 73. percben újoncot avatott a magyar együttes, a Puskásból nyáron Hollandiába szerződött Kiss Tamás gyorsaságától remélt némi friss lendületet Marco Rossi. Az elsöprő erőnek a 83. percig állt ellent San Marino, mert Nego labdaszerzése után a duplázó Szoboszlai ballal, 18 méterről lőtt a bal sarokba, 3-0. A slusszpoént Vécsei bombája jelentette a 88. percben, 4-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában