Heten ütöttek érmet

2021.11.16. 15:31

Két bajnoki címet szereztek az FKSE ökölvívói

Rendkívül sikeres hétvégét produkáltak a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói. Turós Arnold, Lénárt Péter és Magda Dániel kilenc tanítványa közül heten is éremig jutottak a serdülő, junior és felnőtt női országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Fotó: Egyesület

Összesen nyolcvan klub 294 versenyzője lépett kötelek közé az ökölvívók idei serdülő, junior, és felnőtt női országos bajnokságon. Négy nap alatt összesen 222 pár küzdelmeire került sor, melyeken a Fehérvár Küzdősport SE versenyzői az utóbbi évek legsikeresebb székesfehérvári bajnoki szereplését hozták.

Az FKSE vezetőedzője, Turós Arnold saját bevallása szerint nem tudott megfelelő felkészülést biztosítani versenyzői számára a 2021-es esztendőben, hiszen ideje nagy részét a serdülő válogatottnál kapott edzői feladatai vitték el. Ezért is mondott le aztán a válogatottnál végzett munkájáról, s koncentrált edzőtársaival közösen a saját műhely neveltjeire. A Fehérvár Küzdősport SE bunyósai a bizonytalanabb év ellenére magabiztosan és bátran bokszoltak az országos bajnokságon. S nem mellékesen eredményesen.

A juniorok (2005-2006-os születésűek) 80 kg-os súlycsoportjában indult Tóth Adrián, aki egy orrtörés miatt sok edzőmérkőzést kihagyott, s az ob előtt is betegséggel küzdött. A fogyasztással nem akarták elvenni az időt az edzésektől, ezért indult magasabb súlycsoportban, de ebből a mezőnyből is kiemelkedett. Tóth Adrián az erő és a rutin terén is ellenfelei fölé nőtt, s ügyes ökölvívással szerezte meg élete második bajnoki címét.

Az U12-es korosztály 48 kg-os kategóriájában a vezetőedző fia, Turós Levente is maradandót alkotott. Sporttörténelmi sikert ért el, hiszen 13 éves kor alatt még nem versenyezhetnek a bokszolók, de egy tíz fős, meghívásos mezőnnyel kivételt tettek most a szervezők. Turós Levente kiérdemelte a súlycsoporttól független legjobb U12-es versenyzőnek járó különdíjat.

A serdülők (2007-2008) 52 kg-os súlycsoportjában ezüstérmet zsebelhetett be Frank Dominik. Nagyon szépen menetelt a döntőig, de a végső összecsapás során görcsösen harcolt a győzelemért, s így kikapott.

A 75 kilós juniorok mezőnyében Sárosdi Patrik klasszikus kiütéssel nyitotta menetelését. A döntőben aztán azzal a versenyzővel került össze aki harmadik helyen zárt csapattársát Németh Zsoltot győzte le az elődöntőben. Patrik sem találta menekülő riválisának ellenszerét, második lett. Németh Zsolt szép győzelemmel indított, az elődöntőben megosztott pontozással kapott ki, s lett bronzérmes.

Ugyancsak a harmadik helyen végzett a serdülőknél Fekete Leon. Bátran kezdett, de a nála sokkal érettebb válogatott ellenfele nehéz helyzet elé állította, feladták a mérkőzést.

A junior 57 kg-ban lépett a ringbe Hippeller Panna. Edzőjével rossz taktikát választottak, így a későbbi bajnoktól vereséget szenvedett, bronzérmet kapott.

Az élete első versenyén kesztyűt húzó Kalocsa Zoárd (serdülő 57 kg) jól kezelte a nyomást, szorossá tette meccsét kiemelt ellenfelével szemben, de helyezetlenül zárt. Mint ahogy a junior 60 kg-ban Zsuzsics Adrián is. Zsuzsics a regnáló junior Európa-bajnokkal került össze, a meccs elején fölénybe került ellenfele, így feladták a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában