asztalitenisz

2021.11.17. 22:34

Jó szériában a Szondi

Az Aqvital Csákvári TC hullámvölgybe került, míg a Honvéd Szondi György SE csapata szárnyal a férfi asztalitenisz Extraligában.

Ferencz Balázs

A Honvéd Szondi (balról): Kishegyi Ákos, Jakab Gábor, Molnár Krisztián, Zombori Dávid

Fotó: Honvéd Szondi György SE

A Honvéd Szondi extraligás együttese zsinórban begyűjtött két győzelem után fogadta a Szerva ASE I-et, vagyis a Szécsény alakulatát. Remekül alakult a meccs első szakasza, mindkét párost győztesen vívták meg a fehérváriak. Az egyéni csaták első körében Molnár Krisztián, Jakab Gábor és Zombori Dávid is 3-0-ra nyerték meccsüket, míg Kishegyi Ákos 3-1-re alulmaradt a vendégek legjobbjával szemben. A folytatásban Molnár Krisztián simán verte az ellenfél utánpótlás-játékosát, Krebs Bálintot. Ezzel összetettben már 6-1-re vezettek Jakab Gáborék. A Szécsény játékosai ekkor hintettek koncentráltabb játékot, s szorossá tették a meccset. Jakab Gábor és Kishegyi Ákos döntő szettben maradt alul, majd Zombori Dávid és Molnár Krisztián is vereséget szenvedett. A találkozó végén Jakab Gábor Bohács Gáborral, Kishegyi Ákos Nagy Miklóssal állt szemben, s nagyon kiélezett helyzetben mindkét hazai játékos győzni tudott. A Honvéd Szondi 8-5-re nyert (Molnár 2, Jakab 2, Kishegyi 1, Zombori 1, Molnár/Zombori, Jakab/Kishegyi), s már három mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

A Honvéd Szondi (balról): Kishegyi Ákos, Jakab Gábor, Molnár Krisztián, Zombori Dávid
Fotó: Honvéd Szondi György SE

A bajnokságot remekül kezdő Aqvital Csákvári TC azonban nem tud kikecmeregni a gödörből. A Celldömölktől, a Szegedtől és a Komlótól is vereséget szenvedtek, s ugyan szoros csatát vívtak a BS Plastic Soltvadkerti TE alakulatával, de alulmaradtak. Pedig nem indult rosszul a párharc. A Timafalvi Gergő/Hoffmann Tamás és a Terék Norbert/Lovas-Martinecz Gyula kettős is hozta a páros küzdelmeket, sőt Hoffmann és Terék az első egyéni meccsét is nyerte. 4-2-es összesített állás után azonban a soltvadkertiek uralták az asztalokat, csupán Terék Norbert szállított még egy győzelmet, így a Csákvár 8-5-ös vereséget szenvedett (Timafalvi/Hoffmann, Kerék/Lovas-Martinecz, Hoffmann 1, Terék 2).

A 8. fordulóban, november 28-án megyei rangadón csap össze az ötödik Csákvár és a negyedik Szondi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában