Nem játsszák le a döntőt Ausztriában

2021.11.10. 19:55

Idő előtt vége az amerikaifutball-szezonnak

A szigorodó ausztriai járványügyi szabályok miatt nem tud kiállni az AFL 2 fináléjában a székesfehérvári amerikaifutball-csapat.

Németh Krisztián

20210612 Fehérvári Enthroners - Győri Sharks, amerikai futball. Fotó: Pesti Tamás PT fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Huszonötből huszonöt meccset nyert meg a Fehérvár Enthroners az osztrák bajnoki rendszerben. Néhány évvel ezelőtt a létra alsó fokáról kezdett menetelni a csapat, és a második vonal elődöntőjében aratott győzelme révén jogot formált a fináléra, és már ezzel is kivívta a feljutást az első divízióba.

Ám a döntőre nem fog sor kerülni.

A csapat közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy komoly szigorításokat tartalmazó új jogszabály lépett életbe Ausztriában, miszerint kizárólag nyugati vakcinával oltott, vagy a betegségen kilenc hónapnál nem régebben átesett személyek léphetnek be sportlétesítmények, éttermek, szállodák területére. A keret tagjainak túlnyomó többsége immunizált, ám a döntő többség keleti vakcinát kapott – adta hírül a klub.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Márpedig a keleti vakcinákat „valamiért” nem „szeretik” nyugaton, így a tizenhat fős minimum létszámot nem tudja produkálni a gárda.

Kérték az osztrák szövetségtől a döntő Magyarországra történő áthelyezését, ám az AFBÖ döntése értelmében a Divízió 2 döntőjét 35-0 arányban a Schwaz Hammers nyerte, és a tiroli csapat a 2021-es bajnok, azonban a fehérváriak feljutását a Divízió 1-be nem törölték el.

– A csapat pihenőre megy, a holtszezonban elkezdjük a légiósokkal a tárgyalásokat. Edzőnkkel, Jaime Hill-lel szerződést hosszabbítottunk, így ő visszatér majd. A junioroknak egyébként még tart a szezon –tudtuk meg Pál Tibor Kornéltól, a Fehérvár Enthroners elnökétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában