foci

2021.11.21. 18:58

Huszáros hajrával mentett pontot a Csákvár

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában az Aqvital FC Csákvár a Szentlőrinc labdarúgócsapatát fogadta.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár – Szentlőrinc 2-2 (0-0)

Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Máyer Gábor)

Aqvital: Major G., Vaskó, Dulló, Körmendi – Mészáros D. (Kalmár B., 72.), Magyar Zs. – Torvund (Murai, 70.), Kártik, Molnár R. – Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás

Szentlőrinc: Hajagos – Erdélyi B., Hesz, Tamás L., Németh M. – Havas, Újvárosi (Biben, 72.) – Harsányi I. (Sinanovic, 72.), Jancsó, Kiss-Szemán (Keresztes, 84.) – Grumics. Vezetőedző: Marian Sluka

Gól: Takács T. (86., 88.) ill. Harsányi I. (66.), Sinanovic (78.)

Kiállítva: Kártik (91.)

A téli szünetig hátralévő öt mérkőzés kulcsfontosságú a Csákvár számára, hiszen pontok, győzelmek szerzésével lőtávolon belül maradhat a középmezőny.

Az első találkozó ebből a sorozatból a tabellán a 11. helyen álló, a Csákvárhoz képest hat pontos előnnyel rendelkező Szentlőrinc volt.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A vasárnap esti mérkőzés hatalmas ködben kezdődött, bár Mónos Tamás együttese birtokolta többet a labdát, az első említésre való lehetőség a vendégek nevéhez fűződött, Németh Márk lövését kellett Zelizinek védenie. A 13. percben is szentlőrinci helyzet adódott, rossz Fejér megyei felszabadítás után Grumics lőhetett közelről, de Zelizi bravúrral hárított. A 16. percben a Csákvár is veszélyeztetett, Molnár távoli löketét Hajagos tornázta ki a léc alól. Leült a mérkőzés, majd a 37.minutumban ismét a hazaiak jártak közelebb a gólhoz, Magyar Zsolt 18 méteres löketét védte a Szentlőrinc kapusa.

A második félidő elején is folytatódott az Aqvital mezőnyfölénye, az 54. percben Takács lövését védte bravúrral Hajagos. A 65. percben többek között Takács és Torvund is jó helyzetből lőhetett, de a védők blokkolni tudtak. A Fejér megyei tűzijáték után a kihagyott lehetőségek szinte azonnal megbosszulták magukat, a 66. minutumban lesgyanús szituációban Harsányi lépett ki és a tizenhatos csücskéről hatalmas gólt lőtt, 0-1. Elvesztette a fonalat a Csákvár, a 78. percben a Szentlőrinc megduplázta az előnyét. Sinanovic vezette rá Vaskóra a labdát, majd 15 méterről eltekerte a labdát Zelizi mellett, 0-2. Próbálta gyorsítani a játékot Mónos Tamás együttese, de ebből majdnem egy harmadik vendég gól kerekedett ki, Grumics lövése szállt kapu fölé. A 86. percben Molnár Rajmund passzából Takács szépített, így visszajött a hazaiak reménye a pontszerzésre. A 88. percben Hajagos mozdult ki rosszul a kapuból, a labda helyett Vaskót találta el, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Takács állt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 2-2. A találkozót emberhátrányban fejezte be az Aqvital, miután Kártik reklamálásért megkapta második sárga lapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában