A sógornője megmondta

2021.11.03. 20:12

Gyermekáldás elé néz az olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta

A Volán Fehérvár világklasszis öttusázója közösségi oldalán jelentette be az örömhírt. Májusban jön a baba!

Németh Krisztián

20211018 40 éves évforduló, új tornaterem, Kovács Sarolta olimpikon öttusázó, Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Székesfehérvár. A képen: Kovács Sarolta öttusázó olimpikon. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap;

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Különleges posztot tett közzé közösségi oldalán Kovács Sarolta kedden. A képen vőlegénye és saját cipője mellett kutyája, Barack, a mopsz is feltűnt, de a legfontosabb motívum egy pár apró lábbeli, és mellette egy ultrahang felvétel.

A nehezen induló év második felében egymás után jönnek Saci életében a boldogság-bombák. Élsportolóként nagy álma teljesült, eljegyezte párja, és immáron közös gyermeküket hordja szíve alatt. 23 évet dolgozott az olimpiai sikerért, eldöntötte, szeretne családot alapítani.

- A tizenkét hetet meg akartuk várni, hogy el lehessen végezni a különböző vizsgálatokat. Szerencsére minden rendben van – újságolta Kovács Sarolta.

- Csak mostanában akartunk belevágni, sokáig nem tudtuk, hogy terhes vagyok. Váratlanul ért, még úgy is, hogy volt olyan hét, amikor minden nap rosszul voltam. Sorra végeztem az ovulációs teszteket, de nem voltam termékeny. Mert már terhes voltam… Az olimpia után, a katonai vb között fogant ez a kis manó.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Egy szeptemberi hajnal hozta a felismerést.

- Elvégeztem a terhességi tesztet, majd a sógornőm tanácsára, csak délután egy játékos rejtvényel tudattam Bálinttal az örömhírt. Fel-alá rohangált örömében a lakásban!

A kiváló öttusázó nem hagyja el sportágát, számol a párizsi olimpiával!

- Lehet, hogy jót is tesz nekem, ha kihagyok egy évet, és még így is lesz időm Párizsra! Mozogni fogok, kint leszek a Volánnál, és Alekszejev Tamarához hasonlóan, amint tudok, edzésbe állok. Sok öttusázó anyuka van, például a tokiói ezüstérmes, aki jobban is fut, mióta szült. Az idei világbajnok pedig kétgyermekes anyuka.

A vizsgálatok már kiderítették a baba nemét, de az eredményt még csak egyetlen ember ismeri.

- Pár hét múlva tartunk majd egy „gender-partit,” ott derül ki számunkra az eredmény. Én egy kicsit fiús anyukának érzem magam, Bálint pedig lányos apukának.

Az eredményt majd a sógornője megmondja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában