kézilabda

2021.11.07. 11:03

Fontos dunaújvárosi siker az MTK ellen

A K&H női kézilabdaliga szombati játéknapján a Dunaújvárosi Kohász KA az MTK Budapest csapatát fogadta. A DKKA győzelmével megelőzte a tabellán fővárosi riválisát.

Beke Zsombor

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújvárosi Kohász KA – MTK Budapest 25-23 (11-13)

Dunaújváros, 400 néző. V: Horváth P., Marton B.

DKKA: Bartulovic – Kukucska 2, Borgyos, Szalai B. 5, Weisheitel 4, Bulath 4 (2), Kazai 2. Csere: Wéninger, Hlogyik (kapusok), Polics, Matucza 2, Sustkova 4, Farkas J. 2 (2), Kiss Cs. Edző: Vágó Attila.

MTK: Győri B. – Juhász Eszter, Kekezovics 2, Marincsák 8, Szabó L. 2 (1), Koronczai 2, Pelczéder. Csere: Mazák-Németh, Pál T. 1 (1), Sallai 2, Bánfai K. 3, Dakos 2, Bujdosó-Gerháth 1. Edző: Golovin Vlagyimir.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2

Nagy elánnál kezdett Vágó Attila együttese, és bár Győri fogott két ziccert, Bulath Anita büntetője ellen már tehetetlen volt az MTK kapusa. Weisheitel, majd egy újabb Bulath-góllal kettővel meglépett a Kohász, 3-1, de Pál Tamara és Marincsék egalizált, 3-3. Kazai, Matucza és Szalai találataira a túloldalon Szabó Laura és Marincsák tudott csak válaszolni, jól védekezett a DKKA, jött is Golovin Vlagyimir időkérése. A kék-fehérek mesterének intelmei hatottak, ugyanis a 21. percre elfogyott a Dunaújváros előnye, 9-9. Megrázta magát a Fejér megyei alakulat, Szalai és Sustkova újra két gól volt a differencia, 11-9, de később Sallai révén ismét egyenlített az MTK, 11-11, sőt Bujdosó-Gerháth találatával először vezettek a fővárosiak. Ehhez még Dakos is hozzárakta a magáét, így kétgólos hátrányban vonulhatott szünetre a DKKA, 11-13.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A második harminc perc bár Bánfai góljával kezdődött, de utána három minutum alatt egyenlített a Kohász, majd később Kazai révén már a vezetést is átvette, 16-15. Úgy tűnt, félidőben sikerült Vágó Attilának rendet rakni a dunaújvárosi lányok fejében, a 42. percben már hárommal vezettek a hazaiak, 20-17. A folytatásban állandósulni látszódott a két-három gólos differencia, és bár az MTK nem adta fel, a Dunaújváros nagyot küzdve már engedte közel magához riválisát. Végül 25-23-ra nyert a Kohász, így a fontos, érdi győzelem után újabb két pontot zsebelt be Vágó Attila együttese.

– Sok fordulat volt találkozón. A védekezést emelném ki, ami mindkét együttesnél magas színvonalon működött. Tudtuk, kemény védekezéssel lehet esélyünk, továbbá néhány könnyű góllal és hogy minél kevesebbet kelljen felállt védelem ellen támadnunk. A siker másik kulcsa az MTK gyors játékának megakadályozása volt. Mindenkinek helyén volt a szíve – értékelt a mérkőzés után a hazaiak mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában