Elmarad az AV19 idegenbeli bajnokija

2021.11.19. 16:43

Fertőzés az ellenfélnél, mi lesz a bajnoksággal?

Elhalasztották a péntek esti Innsbruck – Hydro Fehérvár AV19 ICEHL-mérkőzést, de jégkorongozóink szombati idegenbeli derbijüket lejátsszák.

Németh Krisztián

20211010 Székesfehérvár Hydro Fehérvár AV19 - Dornbirn Bulldogs ICEHL férfi felnőtt jégkorong mérkőzés a Raktár utcai jégcsarnokban Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap FMH Képen: TERBÓCS ISTVÁN (34)

Fotó: FMH-Archív (FG)

Innsbruckban érte a fehérvári csapatot a rossz hír. A liga pénteken kora délután szűkszavú közleményben tudatta, hogy egészségvédelmi okok miatt későbbi időpontban kerül megrendezésre az AV19 innsbrucki mérkőzése. Ausztriában drámaian elszabadult a koronavírus-járvány, ezért hétfőtől átfogó korlátozásokat vezetnek be az országban – egyelőre tíz napra. A hírek szerint csak a munkahelyre történő bejárás, illetve az alapvető szükségleti cikkek beszerzése céljából lehet az embereknek otthonukat elhagyni.

Első az egészség, de mi lesz a bajnoksággal? Ezt a kérdést Szélig Viktornak, az AV19 általános igazgatójának tettük fel, aki érdeklődésünkre az elhalasztott mérkőzéssel kapcsolatosan diplomatikusan csak annyit mondott, a derbi elhalasztása elvileg nem a hétfőtől érvényes szigorú lezárásokkal vannak kapcsolatban.

- Nálunk mindenki egészségesen utazott el és érkezett meg Innsbruckba – tuduk meg a szakvezetőtől. Tehát, bár erről hivatalos hír nincs, a „cápáknál” történt fertőződés.

- Kellemetlen helyzet, nem tehetünk mást, mint, hogy tovább megyünk a következő mérkőzés helyszínére. Meg kell majd vizsgálnunk mennyire pótolható az Innsbruck elleni meccs. Persze az is kérdés lesz, tudnak-e mérkőzéseket rendezni Auszriában a következő legalább tíz nap során. Sok minden lehetséges: az, hogy nem játszuk le, és az is, hogy a pontokat megkapja az egyik fél. Erről később születik döntés. A szabály az, hogy ha egy csapatnál legalább 10+1 fő rendelkezésre áll, akkor a mérkőzést le kell játszani, ugyanakkor az orvosi bizottság döntése is mérvadó lehet, amennyiben nem ítéli biztonságosnak a helyzetet.

Jövő pénteken elvileg a Salzburg látogat Fehérvárra, majd Hári Jánosék utaznak Klagenfurtba. – Azzal számolunk, hogy megrendezik mindkét mérkőzést. Folyamatos kapcsolat van a liga, és a csapatok között. Remélem, hogy „csak” elszigetelt fertőződések bukkanhatnak fel, amelyek esetében gyorsan megáll a fertőződés, és a folyamatos tesztelés révén az érintett csapatoknál rendelkezésre áll majd a minimális keretlétszám, amellyel már lejátszható a mérkőzés, betartva az orvosi „minimumokat”. A ligában a játékosok és a stábtagok 98 százaléka be van oltva, nálunk száz százalékos az átoltottság – zárta mondandóját Szélig Viktor.

A csapat, tehát Innsbruckból játék nélkül továbbáll, az osztrák-olasz határ túloldalára, a másfél órás buszútra lévő Puster-völgybe, Bruneck városába, ahol este háromnegyed nyolckor lép jégre az utolsó előtti helyen álló Val Pusteria otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában