Sárközy Tamás Emléktorna

2021.11.11. 21:26

Ezt jó volt nézni! – A jégkorong-válogatott magabiztosan nyert

A jégkorong Sárközy Tamás Emléktornán Magyarország Olaszország ellen lépett jégre.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Összesen öt játékosnak volt jelenése csütörtök este a Tüskecsarnokban a Hydro Fehérvár AV19 keretéből. A magyar oldalon Erdély Csanád, Magosi Bálint, Mihály Ákos és Horváth Milán képviselte a fehérvári színeket, míg az olasz válogatottban Alex Petan öltözött be.

Vendég emberelőnnyel kezdődött el a mérkőzés, de az olaszok nem igazán tudtak veszélyt jelenti Arany kapujára. Öt az öt ellen már a mieink átvették a játék irányítását, az Erdély-Sofron-Nagy Gergő alkotta első sor komoly offenzívát mutatott be, Horváth és Szirányi távoli lövése hordozott magában nagyobb veszélyt. 11 perc után a magyarok is megmutathatták, mit tudnak fórban. Ugyan Sofron többször is bombázta az olasz kaput, maradt a 0-0. A túloldalon Petan próbált túljárni Arany eszén, de nem járt sikerrel, majd Szita ziccere maradt ki. Az utolsó percben megtört a jég, Galló gyönyörűen tette vissza a kapu mögül Sebőknek a korongot, akit csak akasztással tudtak megakadályozni a gólszerzésben.

Az áthúzódó előnyben sikerült betalálni Magyarországnak a középső harmad elején, az Erste Ligában remeklő, korábban Fehérváron is jégkorongozó Vincze Péter volt eredményes, 1-0. Ebben a harmadban a Galló-Sebők-Kulmala sor bolondította az olaszokat, jól játszott a magyar válogatott, a vendégeknek kevés lehetőségük akadt. A folytatásban kétszer is támadhatott Olaszország létszámfölényben, de többek között Petan és De Luca sem tudta átverni Aranyt. Azonos létszámban továbbra is magyar fölény jellemezte a játékot, Galló révén pedig két perccel a vége előtt megduplázódott az előny, 2-0.

Nagy lendülettel jöttek ki az olaszok a harmadik játékrészre, de a magyarok sem rettentek meg a keményebb játéktól, Kulmala pedig kis híján háromra növelte a két csapat közötti differenciát, majd Erdély szólója is kimaradt. A sok elpuskázott lehetőség megbosszulta magát, a feljavuló olaszok szépítettek, Berger talált be közelről, 2-1. Nyolc perccel a vége előtt Frank került nagy helyzetbe, de a magyar hálóőr védett, majd emberelőnyben Nagy Gergő újra kettőre növelte a különbséget, 3-1. Az utolsó percekben mindent megpróbált Olaszország, a kapust is levitték a vendégek, de Arany mindent fogott, sőt a végén Kulmala bevette az üres kaput, 4-1.

Magyarország – Olaszország 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Budapest, 1103 néző. V.: Pálkövi, Rencz, Muzsik, Kövesi

Magyarország: Arany – Horváth M, Pozsgai, Erdély (1), Sofron, Nagy G. 1 – Szirányi, Garát (1), Galló 1 (1), Sebők, Kulmala 1 (1) – Kiss D., Kiss R., Vincze 1, Csányi, Magosi (1) – Tóth G., Tóth R., Nagy K., Szita, Mihály. Szövetségi kapitány: Sean Simpson.

Olaszország: Olaszország: Fadani – Di Perna, Trivellato, Frank, Mizzi, Petan – Pavlu, Spornberger, Berger 1, De Luca, Felicetti – Marzolini, Soracreppa, Kostner, Tedesco, Traversa – Defrancesco, Tauferer, De Luca (1), Glueck (1), Mantinger, Sanna. Szövetségi kapitány: Gregory Ireland.

Kiállítások: 6, il 6 perc.

Kapura lövések: 40-31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában