hat medál

2021.11.05. 17:00

Érmes fehérvári falmászók

Nehézségi falmászó Magyar Kupa-fordulót rendeztek az István Király Általános Iskolában október utolsó hétvégéjén, a székesfehérvári sportolók hat medállal gazdagították az éremgyűjteményüket.

Krebsz András

Fotó: Egyesület

A pandémia előtti időszak átlagához képest mennyivel, nagyjából húsz százalékkal kevesebb versenyző nevezett a rangos viadalra, összesen 75 falmászó tette próbára a tudását. Nyílt férfi kategóriában Kukoda Károly (Redrock) a 26., Boros Nándor (Redrock) a 29., míg Hegedüs-Krisó Dénes (Rotpunkt) a 31. helyen végzett.

A nőknél Imre Léna (Redrock) a 8., Müller Ágnes (Redrock) pedig a 9. pozícióban zárt. Ifjúsági “B” korcsoportban Hegedüs-Krisó Dénes csak egy hajszállal maradt le a dobogóról. Junior korosztályban Boros Nándor (Redrock) bronzérmet, míg a lányoknál Imre Léna (Redrock) aranyat, Müller Ágnes (Redrock) ezüstöt nyert.

Fotó: Egyesület

A serdülők között Sarok Bence (Rotpunkt) az 5. legjobb eredményt érte el, a lányoknál Domahidy Kata (Redrock) ezüstérmet szerzett. Gyerek korcsoportban Fürstner Leon (SZHSK) nagy csatában végül második helyen ért célba. A minik mezőnyében Németh Levente (Rotpunkt) a 2., a lányoknál Tóth-Krisó Míra a 4. helyen fejezte be a viadalt.

A senior korosztályban Kukoda Károly (Redrock) hatodikként végzett. – Új elemeket es fogásokat szereztünk be a hétvégére, a döntő utak szépen megszórták a mezőnyt. Vasárnap a piciknél is balesetmentesen és nagyszerű hangulatban zajlott a verseny. Egyedül a fiú gyerek kategóriában kellett szuperdöntőzni, ahol Fürstner Leon és Böröczky Ferenc fej-fej mellett végeztek a hat út mászása után. A versenyzőink teljesítményével elégedett vagyok – mondta Abonyi Gábor főszervező, a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában