Asztalitenisz

2021.11.30. 17:02

Élet-halál harc, döntetlen a vége

Pontosztozkodással zárult a férfi asztalitenisz Extraliga Fejér megyei rangadója. Az Aqvital Csákvári TC és a fehérvári Honvéd Szondi György SE ping-pongosai nagy csatát vívtak a 8. fordulóban.

Ferencz Balázs

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital Csákvári TC – Honvéd Szondi György SE 7-7

Csákvár pontszerzői: Timafalvi Gergő 3, Terék Norbert 2, Lovas-Martinecz Gyula 2, Hoffmann Tamás 0.

Honvéd Szondi pontszerzői: Kishegyi Ákos/Jakab Gábor 1, Kaiser János/Molnár Krisztián 1, Molnár Krisztián 3, Jakab Gábor 1, Kaiser János 1, Kishegyi Ákos 0.

 

Az Extraliga, azaz a legmagasabb csapatbajnoki osztály első hét fordulójában közel azonos mutatóval rendelkezett az Aqvital Csákvári TC és a legjobbak közé idén feljutó Honvéd Szondi. Vagyis nem csupán a csapatok székhelye, de a gárdák teljesítménye, aktuális formája is indokolta a rangadó jelzőt.

A vendég fehérváriak kezdtek jobban, a Kishegyi Ákos/Jakab Gábor, valamint a Kaiser János, Molnár Krisztián páros is győzni tudott. A csákváriak az egyéni küzdelmekre rendezték gondolataikat, Timafalvi Kaiser, Terék Norbert pedig Kishegyi legyőzésével egalizálta az összesített állást. A következő körben Jakab Gábor nagy csatában verte Hoffmann Tamást, Molnár Krisztián pedig sima meccsen győzte le Lovas-Martineczet, így a Szondi megint ellépett. Azonban a csákváriak felkapaszkodtak, Timafalvi Kishegyit, Terék pedig Jakabot verte. 4-4-es állásnál Molnár, a hazaiak oldalán pedig  Lovas-Martinecz hozta a meccsét, majd Timafalvi Gergő fordított a csákváriak javára Jakab sima legyőzésével. A minden meccsét nyerő Molnár Krisztián egyenlített a Szondi részéről, sőt, Kaiser János 3-0-s, Hoffmann felett aratott sikerével nagyon közel került a győzelemhez a Honvéd Szondi, azonban a másik asztalon, az utolsó párharcban  Lovas-Martinecz 3-1-re verte Kishegyit, így nem tudtak dönteni a felek.

A fehérváriak negyedikek, míg a Csákvár ötödik a tabellán. A 9. fordulóban a Szondi a Szegedet fogadja december 12-én, az Aqvital Pécsre utazik december 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában