Foci

2021.11.24. 16:37

Egy pont a csákváriak jutalma

A Merkantil Bank NB II 18., hétközi fordulójában kora délutáni összecsapáson az Aqvital FC Csákvárnak volt lehetősége a Budaörs SC otthonában, ám a második negyvenöt percre maradt az első játékrész végeredménye.

Káldor András

Kemény küzdelmet hozott a tabella szomszédok rangadója, de döntés ezúttal nem született

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A tabella szomszédok találkozójára nem kis gondot okozott Mónos Tamás vezetőedzőnek a csákvári csapat összeállítása, mivel Kártik Bálintot, két meccsre tiltotta el a Fegyelmi Bizottság, így ő sem csak a szerdai, Budaörs, és a hétvégi Soroksár elleni meccset is kénytelen kihagyni. Rajta kívül a sérült László Noel, Mim Gergely, Mészáros Dávid és Ominger Gergő sem állhatott rendelkezésére.

A 7. percben Magyar Zsolt 50 méteres keresztlabdáját Molnár Rajmund a jobb oldali alapvonalról, kapásból középre lőtte, az osztály góllövőlistáját egyedül vezető Takács Tamás azonban 10 méterről a léc fölé bombázott. Majd a 19. percben Molnár Rajmund 7 méteres lövése a kapufáról vágódott vissza. Aztán a 28. perc meghozta a csákvári vezetést! Petneházi Márk lökte fel Torvund Alexandert a 16-os jobb oldali vonalán, az alapvonaltól 8 méterre. A szabadrúgást Bakos Szabolcs élesen kapura tekerte, a labda pedig érintés nélkül a hosszú sarokban kötött ki, 0–1. A félidő hajrájához érve Molnár Rajmund a felezővonal közelében, utolsó emberként lerántotta Pintér Dominikot. Érdekes volt, mert Gaál Ákos játékvezető előbb a szájába vette a sípot, majd tovább engedte a játékot. Mindez nem törte meg a vendéglátókat, és a 43. percben egy egykori csákvári játékos, Molnár Csaba került helyzetbe, és egy állítás után 20 méterről, középről, jobbal remek mozdulattal emelt a jobb felső sarokba, 1-1.

Szinte a szünet után rögtön Takács T. jobb oldali beadását Murai Márk elől Gyurácz András az utolsó pillanatban mentette az ötösön. A 67. percben nem sok hiányzott a csákvári előnyhöz. Torvund szédítette meg védőjét a jobb oldalon, remekül lőtte középre a labdát, érkezett Takács T., perdítését azonban Slakta Balázs nagyszerűen hárította. A 77. percben Körmendi Kevin emelt a jobbösszekötő helyén egyedül érkező Takács T. elé, aki lekészítette a labdát Murainak, de a csákváriak támadója a 11-es pontról a bal felső saroknál a lécre bombázta a labdát. A 85. percben Halmai Ádám jobbal megcélozta a hosszú felsőt, Zelizi Patrik nagy bravúrral hárítani tudott.

Jegyzőkönyv

Budaörsi SC – Aqvital FC Csákvár FC 1-1 (1-1)

Budaörs, 200 néző. Vezette: Gaál Ákos (Kiss Balázs, Kulmann Tamás)

Budaörsi SC: Slakta – Tóth K., Gyurácz, Fényes, Pintér D. – Molnár Cs. (Vankó, 82.), Sajbán Miklós, Petneházi, Lengyel – Winkler (Halmai, 74.), Halácsi. Vezetőedző: Gabala Krisztián

AFC Csákvár: Zelizi – Hosszú, Vaskó, Dulló, Körmendi – Molnár R., Bakos (Koval, 69.), Magyar Zs., Torvund (Kalmár B., 69.) – Takács T., Murai (Bencze, 81.). Vezetőedző: Mónos Tamás

Gól: Molnár Cs. (43.), ill. Bakos (28.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában