Kézilabda

2021.11.25. 22:14

Edzőmeccsnek tökéletesen megfelelt

Az Alba Fehérvár KC felkészülési mérkőzésen kétgólos vereséggel zárt Angola ellen.

Káldor András

Gerhát Kincső négyszer vette be az angolai kaput

Gerhát Kincső négyszer vette be az angolai kaput

Alba Fehérvár KC – Angola 28-30 (12-15) 

Vezette: Horváth P., Marton 

Alba FKC: Tóth N. – Triscsuk 7, Domokos 5, Bodizsár, Varga E. 2, Utasi 6 (1), Háfra L. Csere: Dányi, Kubina (kapusok), Gerhát K. 4 (1), Sulyok 2, Bardi 1, Szarka A. 1, Takó, Dubán. Vezetőedző: Boris Dvorsek 

Angola legjobb dobói: Pascoall 6, Macheda 5, Paulo, Ojnialo 4-4 

Kiállítások: –, ill. 4 perc 

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3 

 

Angola női válogatottja már két hete Székesfehérváron edzőtáborozik a december 2–19. között Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokság előtt, és kapóra jött számukra, hogy az Alba is kisebbfajta alapozásba kezd, hiszen a K&H Liga küzdelmei egészen december végéig szünetelnek. Az Alba vezetőedzője, Boris Dvorsek is ott volt már csapatával a találkozón, az Achilles-ín-műtétje után lábadozó szakember kerekesszékben ülve követte a mérkőzést. A lelátóról tekintette meg ezt a hatvan percet Töpfner Alexandra is, aki végül nem került be a vb-re utazó keretbe. 

Négy percet kellett várni az első találatra, miután Triscsuk Krisztina kihagyott egy hetest, de ezt a gólt a vendégek érték el, akik a folytatásban is lendületesen játszottak. Így nem véletlen, hogy Helena Paulo vezérletével a 8. percre négygólos előnyt kovácsoltak, 1-5. Csikorogtak a fehérvári kerekek, igaz, egy soha nem látott összeállítású együttes kezdett, a francia iskolán nevelkedett ellenfelük pedig nem engedett a szorításból, bár a szünetre valamelyest csökkent 5-6 gólos előnye. Egyedül Triscsukkal bírtak nehezen, ő hét gólig jutott a félidőben, egyáltalán nem Tóth Nikoletten múlott, hogy 15 gólt kaptak a szünetig. 

A pihenő után az addig visszafogott teljesítményt nyújtó Utasi Linda elkapta a fonalat, és a vendégek előnye olvadni látszott. A 39. percben Domokos Dalma ejtése az egyenlítést jelentette (19-19). De ez pillanatokig tartott, mert három perc múlva visszaállt a négygólos mínusz. A végére a különbséget csak kozmetikázni tudták a házigazdák. A meccs tökéletesen megfelelt arra, hogy lássa Dvorsek, min kell javítani.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget