Frissen Fejérből

2021.11.02. 20:30

Búcsú a kupától – Elvéreztek a Titánok

A Magyar Kupa első fordulójában a Titánok jégkorongcsapata az Újpest vendégeként lépett jégre.

Beke Zsombor

Fotó: Újpest

Újpest – Titánok 7-0 (2-0, 2-0, 3-0)

Újpest, 378 néző, V.: Rencz, Kincses, Dorner, Molnár

UTE: Rajna – Balázsi, Stadel (1), Coatta 2, Kiss P., Németh A. (1) – Jago (1), Kiss Philip (1), Benk 1 (1), Just 1 (1), Kovács A. – Kiss D. (2), Varga A. (1), Csegő, Suter 1, Zsigmond Á. – Pokornyi, Balogh B. 1 (1), Kovács S. 1, Nemes (1). Edző: Virág Csaba.

Titánok: Belomoev –Reiter, Farkas, Dézsi, Lundin, Keceli-Mészáros – Dolinar, Molnár, Fedorin, Skakodub, Ambrus Cs. – Szabó P., Kucsma, Mayer, Alapi, Csiszer – Nochta, Salamon, Grin, Nagy, Győrffy. Edző: Anatoli Bogdanov.

Kiállítások: 4 ill. 2 perc.

Kapura lövések: 47-11.

A két csapat közül a Fehérvárra az első fordulót megelőzően várt még egy selejtező is, azt a mérkőzést Anatoli Bogdanov együttese magabiztosan abszolválta, haza pályán verte 9-0-ra a MAC Ikonok gárdáját. Az első körös ellenfél, az UTE nem ígérkezett könnyű falatnak, még ha az Erste Ligában néhány héttel ezelőtt büntetőkkel a Titánok nyert Székesfehérváron.

Az újpestiek komolyan vették a hétközi kupafordulót, ugyanis szinte a legerősebb keretével álltak fel, a kapuban a magyar válogatott Rajna Miklós állt. A Fehérvár is szinte az alapcsapatával állt fel, de debütálás jutott erre az estére is, két fiatal orosz játékos, Roman Fedorin és Vladimir Grin első ízben játszott felnőtt mérkőzésen.

Fotó: Újpest

A találkozó mezőnyjátékkal kezdődött, majd a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását, Belomoevnek többször nagyon kellett nyújtózkodnia, de Benk, Stadel, majd Zsigmond Áron sem tudott kifogni rajta. A harmad derekán aztán egy perc leforgása alatt kétszer is maga mögé kellett nyúlni a fiatal fehérvári kapusnak. Először Kyle Just értékesített egy kipattanót, majd Balogh Bence is betalált, 2-0. A túloldalon Rajnának nem volt sok dolga, egyedül Győrffy Szilárd szólójában volt igazán veszély.

A második játékrész sem kezdődött jól a vendégek számára, Kiss Philip lőtt laposan távolról, majd a kipattanót először Coatta találta meg, aki közelről nem hibázott, 3-0. A játék kiegyenlítettebbé vált, Lundinnak és Ambrusnak is akadt nagy helyzete, de újabb gólt az Újpest szerzett, Kovács Sebestyén révén, 4-0.

Az utolsó húsz percben sem lassítottak a hazaiak, Benk, Coatta, majd Suter is kihasználta az ingatag lábakon álló fehérvári védelem hibáit, a Titánok végül 7-0-val estek ki a Magyar Kupából. A két gárda a közeljövőben ismét randevúzik, vasárnap az Erste Liga keretein belül Anatoli Bogdanov együttese a fővárosba utazik. Előtte azonban egy hazai bajnoki is vár Reiterékre, csütörtökön az FTC érkezik Székesfehérvárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában