Éremeső Litvániából

2021.11.03. 19:17

A sárosdi szkanderesek remekeltek az Európa-bajnokságon

A Sárosdi Szkander Klub versenyzői, Barzsó Henrietta, Barzsó Alexander és Verbóczki Luca is éremmel tért haza az Európa-bajnokságról.

Beke Zsombor

Verbóczki Luca

A sárosdi szkanderesek diadalmenetét a litvániai Európa-bajnokságon Verbóczki Luca kezdte meg, aki először bal, majd jobb kézzel is Európa-bajnok lett a juniorok között.

– A verseny és a hangulat is nagyon jó volt. A mezőny erős volt, noha az oroszok nem utaztak el. Egy hétig tartózkodtunk kint Litvániában, szerencsére az előzetes tervekkel ellentétben végig tudtunk egymásnak szurkolni – mondta lapunknak a 19 éves Verbóczki. – Öt mérkőzést kellett megvívnom mindegyik kézzel, erős ellenfeleim voltak, de én is felkészülten érkeztem. Ez a két aranyérem pályafutásom legnagyobb sikere, nagyon büszke vagyok rá.

Szintén karrierje legnagyobb sikerét érte el Vilniusban Barzsó Alexander, aki a 70 kilogrammosok kategóriájában ezüstérmet szerzett bal kézzel.

Verbóczki Luca (b) a juniorok között nem talált legyőzőre

– Jól éreztem magam végig, a súlycsoportban szinte kivétel nélkül olyan szkanderosok indultak, akik már értek el komolyabb eredményt – kezdte élménybeszámolóját az idősebb Barzsó testvér. – Az Eb előtt nem sejtettem, hogy összejöhet egy ilyen eredmény, átlagos formában éreztem magam. Tavaly a COVID miatt elmaradt az Európa-bajnokság, így nehéz volt előzetesen mihez viszonyítani az erősorrendet. Előtte még fogyasztanom is kellett magam, 73 kilogrammról, 70-re kellett lemennem úgy, hogy egy deka zsír nem volt rajtam, de szerencsére sikerült. Ez pályafutásom legjobb eredménye, korábban már vertem meg érmes versenyzőket, de most állhattam fel először a dobogóra Európa- vagy világbajnokságon.

Barzsó Alexander az Európa-bajnoki dobogón

Testvére, Henrietta is kitett magáért Litvániában. A napokban a 25. születésnapját ünneplő szkanderes jobb és bal kézzel is ezüstérmes pozícióban végzett.

– Másfél év után nagyon jó érzés volt újra Európa-bajnokságon szerepelni, találkozni a vetélytársakkal, akikkel az elmúlt időszakban nem volt alkalmunk. Bár nem tudott mindenki elutazni, így is népes és erős mezőny gyűlt össze a felnőttek között – nyilatkozta Barzsó Henrietta, akinek bár nem volt százszázalékos a jobb keze sérülés miatt, mégis elindult mindkét kezével az Eb-n. – Ballal sikerült megvernem kétszer egy szlovák szkanderest, aki tízszeres kontinensbajnok és nagyjából hat éve nem kapott ki Eb-n ezzel a kezével. Nagyon büszke voltam erre, pályafutásom egyik legnagyobb sikere. Kilenc éve versenyzem, ezzel a két dobogós hellyel összejött karrierem 250. érme.

Barzsó Henrietta (b) sérült jobb kezével is ezüstöt nyert

A sárosdi szkanderesekre világverseny már az idén valószínűleg nem vár, a nemzetközi versenyek pedig a koronavírus-járvány miatt egyelőre még kétségesek. A tervek szerint november végén a magyar országos bajnokságon mérettetik majd meg magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában