foci

2021.11.20. 14:31

A Paks megint lecsapott – A Puskás mumusa ezúttal négy gólt szerzett

Lassan sajnos szinte természetes, hogy a Paks megszórja a felcsúti együttest. Szombaton az OTP Bank Liga 13. fordulójában sem volt ez másképp, 4-1-re nyertek a zöld-fehérek Tolna megyében.

Németh Krisztián

Fotó: Molnár György / Teol

Ünneprontó volt a Paks (és persze megint jobb, mint a PAFC), mert Hornyák Zsolt alighogy átvette a hónap Legjobb edzőjének járó elismerést (amelyet az előző szezonban négyszer érdemelt ki), máris elszomorította a felcsútiak edzőjét. Ezzel együtt gyorsan feledtette hazai környezetben rossz szériáját a házigazda, és utóbb kiderült, ezzel át is adta a múltnak a vendégek pazar bajnoki sorozatát. Már nyolc perc után vezetést szerzett a Paks, amikor Ádám Martin fejelt a kapuba, 1-0. Pár perc leforgása alatt két egyenlítési lehetőség is adódott a PAFC előtt, ám Komáromi György lesről talált be, Nagy Zsolt meg mellé lőtt ígéretes helyzetben. Talán máshogy alakult volna a mérkőzés, ha ekkor sikerül elejét venni a hazaiak lendületének. Közel félórányi játék után Böde Dániel a forduló, vagy tán az egész szezon legszebb góljával duplázta meg az előnyt. Egy esernyőcsellel áthámozta magát Spandler Csabán, majd a kapuba lőtt, 2-0.

Utóbb Hornyák Zsolt is megjegyezte, hogy nagyon rosszul kezdték a mérkőzést, nem vették fel a versenyt fizikálisan a két gólszerzővel, Bödével és Ádámmal. A tréner úgy fogalmazott „félénkségük” miatt az első húsz percben eldőlt a mérkőzés.

Sajnos nem volt még vége a paksi pressziónak, az első fél­idő hosszabbításában Bognár István értékesített egy kipattanót, 3-0.

Fotó: Molnár György / Teol

A szünet után kevésbé volt nagy az iram, és egyre romlottak a PAFC esélyei, annál is inkább, mivel az 59. percben sérülés miatt le kellett cserélni Komáromit. Az utolsó húsz percre fordulva megélénkült a meccs, előbb Bognár rúgott kapufát, majd Jakub Plsek egy elegáns, lapos kapáslövéssel szépített – volna, ha a VAR nem szúrja ki, hogy Gera Dániel lesen volt.

A 86. percben már tényleg jött a szépítés. Nagy Zsolt lövése kipattant Rácz Gergőről, a Komáromi helyén játszó Corbu Marius pedig jókor volt jó helyen, 3-1. De megmaradt a közte három, mert a véghajrában egy könnyed támadás után Sajbán Máté emelt a kapuba, 4-1.

A Puskás Akadémia zsinór­ban harmadszor kapott leg­alább négy gólt a Pakstól.

– A csapatom kulcsembe­rein, Szolnoki Rolandon, Spandler Csabán az ütközésektől való félelmet éreztem a meccs elején. A második félidőben sokkal jobb játékot produkáltunk. Nem akarom elvenni az ellenféltől a dicsőséget, de mindhárom gól a hibáinkból született. Az elmúlt időszakkal ellentétben nem voltunk stabilak hátul – zárta mondandóját Hornyák Zsolt, a PAFC mestere.

Jegyzőkönyv

Paksi FC – Puskás Akadémia FC 4-1 (3-0)

Paks,1000 néző. Vezette: Karakó (Albert, Horváth R.)

Paksi FC: Rácz – Kinyik, Szélpál, Szabó – Sajbán, Windecker, Bognár, Balogh B. (Papp K. 46.), Medgyes – Böde (Nagy R. 87.), Ádám (Lenzsér 77.). Vezetőedző: Bognár György.

Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Spandler, Stronati, Nagy Zs. – van Nieff, Plsek – Gera, Baluta (Csirmaz 46.), Komáromi (Corbu 59.) – Kozák. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Ádám (8.), Böde (26.), Bognár (45+1.), Sajbán (89.), ill. Corbu (86.)

Sárga lap: Medgyes (53.), Szélpál (58.), Windecker (67.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában