Tájfutók a Vértesben

2021.11.05. 16:29

A hétvégén rendezik az Országos Egyetemi-Főiskolai Bajnokságot Gánt térségében

Szombaton és vasárnap bonyolítják a felsőoktatási intézmények seregszemléjét a Vértesben, a viadalhoz a nemzetközi Őszi Spartacus Kupa rendezvényei is kapcsolódnak. Az egyetemisták és főiskolások viadalára 17 oktatási intézményből 87 fő nevezett, köztük több válogatott versenyző.

Horog László

Kálmán Imola verseny közben

Fotó: MEFOB

Ezúttal Gánt ad otthont a versenynek, négy év után bonyolítják ismét a viadalt Fejér megyében. Szombaton az egyéni versenyekre kerül sor. A sikerre legesélyesebb a férfiaknál a szegedi Jónás Ferenc, aki junior országos bajnoki címei mellett idén a szeptemberi, törökországi junior világbajnokságon ezüstöt és bronzot is szerzett, valamint a nőknél a veszprémi Mérő Dominika, aki idén már két aranyat gyűjtött a felnőtt országos bajnokságon. A tájékozódásban kevésbé jártasak ezúttal rövidített pályákon is futhatnak, igaz, ott a győzelemért nem jár bajnoki aranyérem. Nemcsak hallgatók, oktatók is indulhatnak a rövidített pályákon, ezt a versenyszámot külön értékelik.

Kálmán Imola verseny közben
Fotó: MEFOB

Vasárnap egy érdekes versenyforma, kétfős pontbegyűjtő csapatverseny vár a versenyzőkre. A viadal a Tabáni Spartacus hagyományos rendezvényével, a kétnapos, az idén már 69. Őszi Spartacus Kupa nemzetközi tájfutó versennyel közösen kerül megrendezésre, utóbbi eseményre 40 korosztályos és 3 nyílt kategóriában, előzetesen több mint 650 versenyző nevezett. A hazai sportolók mellett külföldiek is érkeznek a szomszédos, valamint a tájfutásban roppant sikeres skandináv országokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában