Egyre csak szélesedik a szakadék

2021.11.21. 19:29

A Ferencvárosnak nem kellett megszakadnia, hogy magabiztosan győzze le a Vidit

Egyértelmű volt a Mol Fehérvár FC célja a listavezető Ferencvárosi TC elleni bajnoki rangadó előtt: nyerni kell az OTP Bank Liga 13. fordulójában. Azonban a Fradi megint nyert, s már 8 pontra növelte előnyét a Vidivel szemben.

Ferencz Balázs

Budapest 20211121 FTC Videoton NB1 labdarúgás mérkőzés Merkantil Liga foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Szabics Imre elégedett lehetett, hiszen harcra készen tértek vissza válogatott játékosai, s pályára is tette Fiola Attilát. A Ferencváros mestere, Peter Stöger öt helyen is változtatott legutóbb, a Kisvárda ellenében szerepeltetett kezdőjéhez képest, s kérdéses volt, a rotálás miként sül el. Nos, a Ferencváros játékoskerete kellőképpen erős ahhoz, hogy ne lehessen észrevenni a félcsapatnyi cserét teljesítményén, s nagy lendülettel kezdett.

Ráadásul a mezőnyfölényben futballozó Fradi a 10. percben az első helyzetéből vezetést szerzett. Civic balról ívelt középre veszélyesen, Heister a hosszú oldalon a labda alá futott, így Olekszandr Zubkov zavartalanul vehette le, majd egy lövőcsellel Stopirát küldte el, ezután hat méterről ballal lőtt a jobb felső sarokba, 1-0.

Marcel Heister távolról tesztelte Dibuszt, majd a korábbi ferencvárosi szélső védő begyűjtött egy sárgát, ellenben a 32-szeres magyar bajnok FTC megint megkapta a segítséget a játékvezetéstől. Érthetetlen, miért hunytak szemet a bírók akkor, mikor Kodrót Sammy Mmaee és Blazic közös erővel törölték el a Föld színéről, mikor kilépett volna ziccerben, Berke továbbengedte a játékot... Mint ahogy a 32. minutumban, amikor Ivan Petrjak és Wingo kézfogója nyomán a Vidi támadója esett el a büntetőterületen belül. A VAR sem látott vétséget, így nem lett az esetből tizenegyes. Volt esélye a Vidinek az egyenlítésre, Heister visszagurított labdáját Dárdai bombázta a kapu fölé, majd Kenan Kodro sem talált kaput, lapos, nem túl erőteljes lövése gurult mellé.

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Dárdai Palkó a félidő hajrájában pontosabb volt, 23 méteres szabadrúgása tartott a bal alsó sarok felé, Dibusz vetődve ütötte mezőnybe a labdát. Elpuskázott fehérvári helyzetek után a Fradi könyörtelenül büntetett. A 40. percben Laidouni indította a hazaiak kontárját, Ryan Mmaee előtt Stopira csak hátrált és bekapott egy kötényt, így a marokkói válogatott csatár jobbal lőhette ki a jobb alsót, 2-0.

Fordulás után is bennemaradt a második bekapott gól okozta blokk a Vidiben, s egyre-másra halmozták a technikai hibákat a fehérvári játékosok. Az 58. percben Szendrei adta el a labdát a felezővonal környékén, a kialakított ellenakció végén pedig Uzuni köszönte szépen R. Mmaee passzát, s közelről belsőzött a hálóba, 3-0. Eldőlt a meccs, a Fradi pedig már a Sevilla elleni Európa-liga csoportmeccsre tartalékolt, Uzuni, Vécsei és Marin is pihenhetett a harmadik találat után. A piros-kékeknél Bamgboye és Alef érkezett, de nem lett frissebb, lendületesebb a támadójáték. A párharcok azonban szikrázóbbá váltak, Fiola Attila például ellentmondást nem tűrő, letaglózó becsúszással érzékeltette, hogy nagyon nem tetszik neki a Fradi szárnyalása. A Ferencváros visszazárt, érthetően már nem lüktetett a meccs, de olykor-olykor kontrára indultak a zöld-fehérek. Kovács Dániel elkésett Zachariassen kiugrásánál, elhúzta a lábát a vetődés közben, de a tizenegyest Laidouni a jobb kapufa mellé helyezte.

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Képtelen volt újítani a Vidi, nem volt veszélyes Dibusz kapujára, ráadásul Bamgboyét az utolsó percben ütésért ki is állították., így a Ferencváros elkeserítően magabiztos győzelmét semmi sem fenyegette. Szélesedett a szakadék a Fradi és a teljes magyar mezőny között.

Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – Mol Fehérvár FC 3-0 (2-0)

Budapest, Groupama Aréna, 8719 néző. V.: Berke Balázs (Buzás, Szalai)

FTC: Dibusz – Wingo (Botka, 66.), Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei (Besic, 59.) – Zubkov (Mak, 86.), Marin (Tokmac, 59.), Uzuni (Zachariassen, 60.) – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger

Mol Fehérvár FC: Kovács D – Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 86.) – Nego, Szendrei (Alef, 67.), Makarenko, Petrjak – Kodro (Nikolics, 86.), Dárdai (Bamgboye, 64.). Vezetőedző: Szabics Imre

Gól: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.)

Sárga lap: Blazic (37.), Vécsei (48.), Besic (71.), Tokmac (94.) ill. Heister (22.), Makarenko (52.), Kodro (64.), Fiola (69.), Petrjak (73.)

Kiállítva: Bamgboye (94.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában