foci

2021.10.25. 20:31

Vidi és PAFC: ellentétes irányban

A Vidi megégett Újpesten, míg a Puskás Akadémia magabiztosan begyűjtötte a három pontot Debrecenben az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában.

Németh Krisztián

Nagy Zsolték Spandler Csaba hátát nézik, a Puskás Akadémiáét meg a Mol Fehérvár (is)

Fotó: Kovács Péter/MW

Sokáig azt hittük, a lila-fehérek ellen elbukott Magyar Kupa-döntőnél nincs lejjebb.

Sajnos van.

Úgy kikapni a „tök utolsó” szamárpadján szomorkodó Újpesttől, hogy majdnem végig emberelőnyben játszunk.

A Mol Fehérvár 10 fordulót követően csak a hetedik a tabellán. Ennél jóval árnyaltabbak a részletek: a sóstóiakkal együtt másik három csapat is 14 pontot gyűjtött, és akár a negyedik helyen állhatna az együttes. És tudjuk jól, a 12 csapatos bajnokságban egy rövidebb, acélos sorozat is gyorsan feljebb repítheti bármely csapatot.

Vajon meddig kell még erre várni? Mikor lesz versenyképes az ország egyik legerősebb csapata?

A Honvéd ellen igazán küzdelmes mérkőzésen sikerült itthon tartani a három pontot, egy héttel később pedig jött a blama. Ráadásul akkor, amikor a nagy vetélytársnál, a Ferencvárosnál homok került a gépezetbe. Meg lehetne fogni a zöld-fehéreket, erre legalább öt pont a hátrányunk… (az FTC eggyel kevesebb meccset játszott, a Puskással decemberben vívják meg az elhalasztott mecset.)

Nagy Zsolték Spandler Csaba hátát nézik, a Puskás Akadémiáét meg a Mol Fehérvár (is)
Fotó: Kovács Péter/MW

Döntő lehet a következő két hazai bajnoki: pénteken a Paks, jövő vasárnap a ZTE látogat Fehérvárra, közben pedig hozni kell a kötelezőt a vérmes reményeket megfogalmazó NB III.-as BVSC otthonában.

Hornyák Zsolt már bizonyított a Puskás Akadémia kispadján. Nem is egyszer! Ugyanezt csapata is megtette vasárnap, amikor 3-0-val intézte el a Huszti Szabolcs–Toldi Gábor vezette Debrecent. A felcsútiak hamar elfojtották a Loki lelkesedését, és magabiztosan verték a lassan kiesőjelöltté váló házigazdákat.

– Határozottan letámadtuk a labdakihozatalnál a Debrecent, és veszélyesek voltunk a kapujukra – adott hangot elégedettségének a mester. – Így képzelem el a játékunkat. Húztunk egy meglepőt, ami bevált: nem jöttünk ki klasszikus szélsővel. Jakub Plsek középről húzódott ki, és két klasszikus csatárral álltunk fel. Az első félidőben nyújtott teljesítményünk 10/10-es! Tudtuk, hogy a második félidőre agresszívebben fog kijönni az ellenfél, visszahúzódtunk, passzívabbak lettünk, de idő kérdése volt, hogy mikor szerezzük meg a harmadik gólunkat – zárta értékelését a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában