Szondis sikerek

2021.10.16. 00:11

Versenyen is debütáltak a triatlonisták

A Honvéd Szondi SE-be a közelmúltban betagozódó triatlon szakosztály versenyzői Ajkán, Agárdon és Szolnokon is sikeresen szerepeltek.

Németh Krisztián

A Honvéd Szondis triatlonisták a szolnoki helikopter bázison

Fotó: A klub

Az Alba Triatlon Sportegyesületből a Honvéd Szondihoz költöző csapat a VIII. Ajka Duatlon-Utánpótlás-ranglista és Amatőr kupaversenyen, illetve a My 575 Challenge Agárdi Rövidtávú megmérettetésen bizonyíthatott élesben. Ajkán valamennyi mezőnyben rajthoz álltak a szondisok. Az Újonc 1-2 korcsoportban Láng Lilla első versenyén bronzérmet szerzett, míg a fiúk között Ivanyenko Ádám az ötödik helyen ért célba, testvére Natália a hölgyek között szintén az 5. helyen végzett. A Gyermek korcsoportban Várnai Dávid megküzdött a 7. helyért, a serdülőknél Lédeczi Lotti magabiztosan hozta a második helyet, a fiúk között Szekfű Viktor a 13. helyen zárt. Sprinttávon Lédeczi Péter és Virág János egyaránt a harmadik helyen, Ganesz Tibor az ötödik pozícióban végzett. Rövidtávon Hergovics Gábor állhatott a dobogó harmadik fokára.

Agárdon a többi között a Lédeczi testvérek, és Virág János is érmet szerzett. A szezonzáró duatlonversenyen a szolnoki Helikopter Bázison közel harminc sportolóval álltak rajthoz a Szondi triatlonistái, és amellett, hogy több dobogós helyet szereztek, többen a legjobb tíz között zártak. Kiemelkedő teljesítményt Ivanyenko Ádám és Várnai Dávid nyújtott, akik rajt-cél győzelemmel hozták el az aranyérmet a kategóriájukban.

A Honvéd Szondis triatlonisták a szolnoki helikopter bázison
Fotó: A klub

– Az eredmények mellett az is fontos, hogy növekedett a létszámunk – tudtuk meg Takács Péter vezetőedzőtől. – Harminc-negyven fős aktív utánpótláscsapattal indultunk, most már ötvenre duzzadt a létszámunk. Célunk, hogy a felnőttcsapatot is felépítsük.

A szezon végeztével lezárultak az összesített ranglisták, ennek révén a fehérvári triatlonisták idén is öregbítették korábbi és jelenlegi klubjuk, az Alba és a Szondi hírnevét.

Különleges helyszínen száguld a boly
Fotó: A klub

– Duatlonban a legjobb tizenkettő között a gyermek korcsoportban Várnai Dávid a harmadik helyet szerezte meg, ami kimagasló eredmény, mert eddig csak Lédeczi Lotti tudott felkerülni az év végi dobogóra. Bízom abban, hogy Dávid ezáltal bekerül az országos Héraklész-programba. A serdülőknél Szekfű Viktor a legjobb húsz között végzett, ami szintén kimagasló eredmény. Lédeczi Lotti teljesítménye a negyedik helyre volt elég összesítésben, úgy, hogy az első idei versenyt kihagyta betegség miatt. Az ifik között testvére, Péter szintén a negyedik helyen zárta a szezont. A duatlon mellett a triatlon összesített ranglista eredményekkel is elégedettek lehetünk – zárta értékelését Takács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában