már a rehabilitációra koncentrál

2021.10.27. 19:44

Vége Kovács Bálint szezonjának

A H-Moto Team által menedzselt versenyző nyáron sérült meg kétszer, a második borulás súlyosabb következményekkel járt. Bár a 19 éves motorosnak jól halad a felépülése, az idei szezonban már nem tud rajthoz állni a Spanyol Suberbike bajnokságban.

Beke Zsombor

Fotó: H-Moto Team

A nyár második fele nem alakult éppen ideálisan Kovács Bálint számára. Először a spanyol bajnokság egyik futamán esett el, akkor eltört a lába. A vártnál előbb ülhetett vissza a motorra, de egy teszt alkalmával újra elesett, ekkor viszont már nem úszta meg a hosszabb kihagyást. A fiatal motorosnak a válla sérült meg. A gyorsabb gyógyulás és az ízületek rögzítése miatt fém is került a vállába, amelyet a felépülés ütemének megfelelően a napokban távolítottak el.

– Augusztus közepén volt a műtét, azóta eltelt két hónap, most jött el az ideje, hogy kivegyék a vállamból. Időközben már gyógytornára jártam, hogy elérjem azt a kellő mozgástartományt, amit még a fémmel elérhettem. A cél ezzel az volt, hogy ne teljesen nulláról kelljen kezdenem a mostani műtét után. A röntgenképek biztatóak voltak, szerencsére a beavatkozás is jól ment, hetek óta vártam rá, már jól érzem magam. Miután kivették a fémet, a vállam még jobban fájt, és bár a mozgás közel sem még a régi, de a kezemet már tudom használni és elkezdhetjük a munkát a fizioterapeutával. Először a varrat gyógyulása a cél lézerterápiával, közben pedig a gyógytornával a mozgástartományt kell kibővíteni, és nem szabad elfeledkezni az eltűnt izomzat pótlásáról sem.

Fotó: H-Moto Team

Kovács és cseh csapata, a New2Project bár nyár végén még kicsit bízott abban, hogy a november eleji bajnoki zárófordulóban a magyar pilóta ott lehet, végül közösen arra a döntésre jutottak, hogy fontosabb a teljes felépülés a következő idényre.

– A csapattal úgy döntöttünk, hogy lemondunk a bajnokság további részéről, hiszek november elején rendezik meg az utolsó fordulót. Nem vagyok azon a felkészültségi szinten, hogy komoly eredményt érjek el, így nincs értelme kockáztatni. Az idei évre egy könnyed, nagypályás motorozást szeretnénk csak csinálni, mert nem szeretnénk úgy abbahagyni a szezont, hogy a közepén elestem és majd valamikor január körül tesztelünk legközelebb. November végén talán már motorra ülhetek, de már előtte sem kizárt, hogy kispályán tudok kicsit mozogni, valószínűleg egy hónap alatt vissza tudok erősödni a megfelelő szintre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában