asztalitenisz

2021.10.05. 20:24

Ütős reménységek, díszes medáliák

Két arany- és két bronzéremmel tértek haza a Honvéd Szondi György SE fiatal asztaliteniszezői a nyugat-magyarországi területi utánpótlás-viadalról.

Ferencz Balázs

Epinger Márton párosban és egyéniben is nyert

Fotó: Honvéd Szondi

A budapesti Ormai László Asztalitenisz-csarnokban a ser­dülők között Dudás Réka és partnere a legjobb négy páros közé jutott, ahol végül bronz­érmet szereztek.

Ugyancsak a fiatalabb kor­osztály megmérettetésén Epinger Márton Vass Bertalannal az oldalán meggyőző és magabiztos játékkal végzett selejtezőcsoportjuk élén. Később a főtáblán vívott mér­kőzéseikre is kitartott jó formájuk és lendületük. A döntőben elsöprő, 3-0-s győzelmet arattak.

Egyéniben Dudás Réka csoportelsőként jutott a főtáblára, míg Frey-Vati Eliza nehezebb sorsolásának tulajdoníthatóan idejekorán búcsúzott a küzdelmektől.

Epinger Márton párosban és egyéniben is nyert
Fotó: Honvéd Szondi

Epinger Márton a verseny egyik esélyeseként kezdte a csoportmeccseket, nem is vallott szégyent, játszmát sem vesztett. A sportoló nagyon fegyelmezett és kiegyensúlyozott játékot produkált nem csupán a csoportban, de a táblán is. Az elődöntőben a harmadik kiemelt Pálos Gergőt verte 3-0-ra. A fináléban az első számú kiemelt, Szabó Ákos várt rá. Nagy küzdelemben a fehérvári legény diadalmaskodott, 3-1-es győzelme után emelhette magasba a viadal kupáját.

Dudás Réka saját kor­osztályában – az újoncok között – már könnyebben érvényesült. Több szoros mérkőzést is megnyerve a harmadik helyen végzett. Kiss Eszter a főtáblára jutott, de az egyenes kieséses szakaszban búcsúzott.

Idegenben maradt alul a Szondi

Amíg a fiatalok a fővárosban parádéztak, nem tudta megszorongatni a PTE-PEAC Kalo-Méh I. csapatát a Honvéd Szondi SE extraligás férfi-asztalitenisz­együttese. A bajnokság negyedik fordulójában a Zombori Dávid/Molnár Krisztián kettős döntetlenre mentette a páros küzdelmeket, azonban az egyéni csatározások során négy meccset nyerve elhúzott a vendéglátó. Kishegyi Ákos és Zombori Dávid tudott egy-egy diadalt aratni, de aztán bebiztosította győzelmét a pécsi egylet.

PTE-PEAC Kalo-Méh I.– Honvéd Szondi SE 8-3 FB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában