foci

2021.10.29. 22:16

Szakajtónyi helyzetet hagyott ki, de nyert a Vidi

Sok ziccert dolgozott ki a Paks ellen a Mol Fehérvár, de ez is belefért, és 2-1-re nyert az OTP Bank Ligában.

Németh Krisztián

SzŽkesfehŽrv‡r 20211029 Labdarœg‡s MOL FehŽrv‡r-Paks Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Fotó: Árvai Károly MW

Kissé nehéz szívvel várhattuk a 11. forduló nyitómérkőzését, mivel a finoman szólva sem stabil piros-kékek az erőteljes támadófutballt forszírozó Paksot fogadták. Sajnos sem a támadás, sem a védekezés nem volt makulátlan az elmúlt fordulóban...

“Tudjuk, hogy nem a szavak, hanem tettek szintjén, a pályán kell bizonyítanunk a Paks ellen” – mutatott rá a lényegre a mérkőzés előtt Szabics Imre, a Mol Fehérvár vezetőedzője. A kijelentés jól leképeződött a pályán az első félidőben, már csak azért is, mert ami nem sikerült majd egy egész meccsen át az Újpest ellen, az ezen az estén negyed óra után igen. A tribünön helyet foglaló Marco Rossi is csettintett talán arra remek akcióra, amelyben Dárdai Palkótól remek labdát kapott a veszélyesen és agilisan futballozó Ivan Petrjak, majd a hálóba lőtt, 1-0! A Paks kezdetben nem jelentett veszélyt a Vidi kapujára, inkább a házigazdák domináltak.

Az RBD nem hagyta szó nélkül az elmúlt időszakban történteket, molinóval üzent a piros-kék játékosoknak: „akarat nélkül csak bábok vagytok... A pályán meghalni kell” címszóval. A 24. percben Makarenko fejében maradt a második Vidi-gól, nem sokkal később pedig a másik kapunál az első valamire való paksi helyzetet hagyta ki, Sajbán Martin, pontosabban lőtte a labdát közelről Kovács Dánielbe. A tolnaiak kezdtek éledezni, de a Vidi játékára nem lehetett különösebb panasz. Felmerült a kérdés, vajon tudják-e stabilan tartani ezt a fordulatszámot.

Fotó: Árvai Károly MW

Nagyon úgy tűnt, hogy igen, de a Paks feléledt és egyre veszélyesebben játszott. Akár el is dőlhetett volna a mérkőzés az ötvenedik percben, amikor tűzijátékot rendezett a Vidi! Előbb Funsho Bamgboye találta el a kapufát, majd a kipattanót Petrjak durrantotta rá, Nagy Gergely védett.

Kenan Kodro szakajtónyi helyzetet hagyott ki a második félidőben!

Hol a kapu mellé fejelt, hol pedig Marcel Heister szinte a gólvonal előtt elguruló forintos labdájáról maradt le! Közhely, de igaz, a sok kimaradt ziccer előbb-utóbb megbosszulja magát. Így is lett: a 68. percben Ádám Martin elegáns góllal egyenlített, 1-1. A vendégek lendületbe jöttek, és nem sokkal később meghűlt a vér a fehérváriakban... Ádám szerencsére lesről fejelt a kapuba.

A 83. percben végre Kodro nem hibázott, Petrjak centerezését közelről tette be a kapuba, 2-1. Öröm az ürömben, hogy az ukrán belesérült a gólpasszba, le kellett cserélni. A helyére beálló fél évet kihagyó Hangya Szilveszter pedig mivel engedély nélkül lépett pályára, sárga lappal kezdte a szezont. A végjátékot már a kispad sem bírta idegekkel, még Torghelle Sándornak is kiosztottak egy sárga lapot.

Az előny megmaradt, ismét 2-1-es győzelemmel nyert itthon a Vidi. A csapat megtette, amit kellett, csak maradjon is így ez a tendencia!

JEGYZŐKÖNYV

Mol Fehérvár FC–Paksi FC 2-1 (1-0)

Mol Aréna Sóstó, 1905 néző, Vezette: Farkas Á. (Tóth II., Szert)

Mol Fehérvár: Kovács – Nego, Rus, Stopira (Stopira 80.), Heister – Szendrei, Makarenko – Funsho (Musliu 62.), Dárdai (Zivzivadze 80.),

Petrjak (Hangya 86.) – Kodro. Vezetőedző: Szabics Imre.

Paksi FC: Nagy – Lenzsér, Tamás (Böde 58.), Szélpál – Sajbán, Kesztyűs (Nagy R. 46.), Balogh, Windecker, Szabó – Bognár, Ádám. Vezetőedző: Bognár György.

Gól: Petrjak (15.), Kodro (84.), ill. Ádám (69.)

Sárga lap: Szendrei (83.), Hangya (86.), Zivzivadze (88.), Torghelle (95. – a kispadon) ill. Kesztyűs (14.), Szélpál (59.), Balogh (72.), Lenzsér (96.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában