Jégkorong

2021.10.31. 16:19

Sima vereség a fővárosban

Fekete Alex kiállítása után gyorsan emberelőnyben játszhatott a Ferencváros, Hegyi, Somogyi és Tamminen is próbára tette Szelest, de a fehérvári hálóőr állta a rohamokat.

Beke Zsombor

Fotós: FTC-Telekom

Öt az öt ellen kiegyenlítettebb játék folyt, a Titánok próbáltak magasan védekezni, az FTC nehezen tudott lendületből támadni. A fehérvári fiatalok védekezésébe be-becsúsztak hibák, de szerencsére Karmeniemi és Fowlie kísérletét is hárította a kék-fehérek hálóőre. Feketét újra kiküldték a játékvezetők, de hiába a hazai nyomás, a Fejér megyei védelem kihúzta ezt a két percet is. A harmad végén szinte felborult a pálya, nagyon beszorult a Titánok gárdája, a fölény pedig négy perccel a vége előtt góllá érett, Somogyi ért bele a kapu előtt Kóger lövésébe, 1-0.

A középső játékrész vendég fórral kezdődött, Nagy Ákos, Dézsi és Skakodub is helyzetbe került, de Nagy Kristóf hárítani tudott. Egyenlő létszámban hasonló mederben zajlott a találkozó, ahogy az első húsz percben, annyi különbséggel, hogy a Fehérvár már a semleges harmadban próbálta megtörni a zöld-fehérek lendületét, így a hazaiaknak kevesebb helyzete akadt. Támadásban nem volt veszély volt Anatoli Bogdanov együttesében. A túloldalon a harmad derekán újra rezdült a háló, egy eladott korong után Farkad talált be, 2-0, majd a 35. percben Kóger kisérletet Fekete korcsolyájáról ment be, 3-0. Egyre jobban fáradtak és szétestek a fehérvári fiatalok, Szeles sokszor magára hagyva próbálta menteni a menthetőt.

Fotó: FTC-Telekom

Kicsivel később Hajós lövésénél Galántai takart jól, a Titánok hálóőre tehetetlen volt, 4-0. Nagyon rosszul játszottak a vendégek, Tamminen léphetett ki ziccerben, Szeles bravúrral hárított.

A harmadik harmad elején emberelőnyben támadhatott a Fehérvár, de többek között Csiszer helyzete is kimaradt. Kicsit kiegyenlítettebb játék zajlott a Tüskecsarnok jegén, de a Fehérvár hiába ment előre becsülettel, a szépítés elmaradt, sőt a végén Tóth Adrián és Galántai is bevette még Szeles kapuját, 6-0.

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában