jégkorong

2021.10.08. 21:11

Papírforma újvárosi zakó

Nem született meglepetés a jégkorong Erste Liga 9. fordulójában. A MAC HKB Újbuda simán verte a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét.

Ferencz Balázs

A végén sikerült szépíteniük az Acélbikáknak

Fotó: Mudra László

MAC HKB Újbuda – Dunaújvárosi Acélbikák 6-1 (3-0, 1-0, 2-1)

Budapest, Tüskecsarnok, 750 néző. Vezette: Gangel, Korbuly (Vincze, Szabó D.)

MAC: Farkas R. – Macaulay (3), Tóth G. 1(ee) (1), Stevens (1), Gooch 1(ee), Dansereau 1(ee) (1) – Pozsgai (1), Garát 1(2xee), Djumic, Molnár, Izacky (2) – Varga, Csollák, Schlekmann 1, Kreisz, Kozma – Tóth P., Pápa, Ritter (1), Ádám. Vezetőedző: Kangyal Balázs

DAB: Krajcovic – Pozsár, Erdély B., Szűcs (1), Dudkin, Szappanos – Benke, Bobcek, Németh P., Török V., Németh Á. – Bubnov, Szécsi (1), Pinczés O. 1(2xee), Lőczi, Horváth Á. – Kabatajev, Druja, Tamás, Marosi, Gebei. Vezetőedző: Leo Gudas

Kiállítások: 10 ill. 12 perc

Kapura lövések: 51-31

Nem sok esélye volt a pontszerzésre a DAB-nak a MAC ellen, mégis, az Erste Liga tabellájának sereghajtója tisztes helytállásban reménykedett. Az új kapus, a szlovák Pavel Krajcevic mindössze négy percig és 15 másodpercig őrizte makulátlan mérlegét az Erste Ligában. Garát Zsombor kettős emberelőnyben juttatta a háta mögé a pakkot, 1-0. Fel sem vehette a portás a ritmust, a MAC javította fóros statisztikáját, mert 50 másodperc elteltével Tóth Gergely is betalált, a szimpla előnyt váltotta gólra. S ezzel nem volt vége, az újvárosiak harmadik 2 perces büntetése sem maradt megtorlatlanul, a 11. percben Trevor Gooch helyezett a ketrecbe.

A végén sikerült szépíteniük az Acélbikáknak
Fotó: Mudra László

A középső periódusban egészen más képet mutattak a csapatok. A DAB energikusan hokizott, igyekezett gólra váltani fórjait, s többet lőtt kapura ebben az időszakban. azonban újra csak a MAC talált be. A 39. percben Schlekmann Márk mattolta Krajcevicet, 4-0.

A záró harmadban már vajmi keveset táncolt a korong a dunaújvárosi ütőkön. A védekezésbe is csúszott hiba olykor, Macaulay könnyed, hosszú passzából lőhetett zavartalanul a kapuba Tóth Gergely, 5-0. Krajcevic nem unatkozott, lövés után lövést hárított, míg társai jóvoltából többnyire csak előrevágott korongokra futotta erejéből. A Bobcek kiállítása szülte emberhátrány kivédekezésére már egyáltalán nem. A korábban Dunaújvárosban hokizó Denserau kapásból vágta a pakkot a hálóba, 6-0. Az 56. percben jött el az Acélbikák ideje, kettős emberelőnyben játszottak sakk-matt helyzetig a Fejér megyeiek, Pinczés Olivér helyezett a hálóba, 6-1. Az utolsó percben már nem védekeztek a csapatok, csak támadtak, de gól nem született több. Papírforma végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában