Frissen Fejérből

2021.10.23. 11:06

Nyolcgólos sikerrel nyitott Mihók Attila együttese

Beke Zsombor

20210501 Budapest DUE Maarks Graphics - Olympiacos Piraeus Euroliga döntő felnőtt női vízilabda mérkőzés a Budapest Tüske uszodában A képen: SZILÁGYI DOROTTYA (2) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: MW-Archív

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Tatabányai VSE 13-5 (3-2, 3-0, 4-1, 3-2)

Gólszerzők: Szilágyi 3, Gurisatti 3, Szellák 2, Mahieu 2, Horváth B., Mucsy, Sümegi, ill. Zantleitner N. 2, Zink 2, Rajna

Hazai pályán mutatkozhatott be az új idényben a Dunaújváros nyáron megfiatalodó csapata. A találkozón nem kellett sokat várni az első Fejér megyei gólra, még egy perc sem telt a mérkőzésből, és Gurisatti Gréta betalált büntetőből. Néhány gólcsendes perc után a vendégek először, és mint kiderült utoljára egyenlítettek Zink Petra révén, 1-1. A folytatásban Szilágyi és Gurisatti is betalált, a túloldalon Zantleitner Noémi próbálta meccsben tartani csapatát, 3-2.

A második negyedben öt percet kellett várni az újabb gólra, de akkor 30 másodpercen belül kétszer is beköszönt a DUE, Szilágyi és Szellák növelte háromra az előnyt 5-2.

Fotó: MW-Archív

A harmadik játékrészben egyre jobban nyílt az olló, az idő előrehaladtával kidomborodott a két gárda közötti különbség. Ebben a nyolc percben hazai részről Szilágyi, Gurisatta, Horváth, és Szellák Csenge is eredményes tudott lenni, így 10-3-al fordulhattak a felek a zárónegyedre. Az utolsó játékrészben dunaújvárosi oldalon egyre több fiatal kapott bizonyítási lehetőséget, az előny tovább nőtt, és végül magabiztos, nyolcgólos sikerrel nyitott Mihók Attila együttese. Gurisattiék legközelebb szerdán, az FTC ellen 17-3-as vereséggel nyitó Szegedhez látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában