jégkorong

2021.10.25. 19:31

Nehéz hét előtt áll a Fehérvár AV19

Az ICEHL keddi játéknapján a Hydro Fehérvár AV19 a EC GRAND Immo VSV otthonában vizitál, majd a hét második felében Tirol felé veszi az irányt a fehérvári jégkorongcsapat.

Beke Zsombor

20211024 AV19 Hydro-Klagenfurt KAC jégkorong mérkőzés, Székesfehérbár. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A múlt héten a Volán két hazai mérkőzéssel folytatta az osztrák központú bajnokság küzdelmeit. Kevin Constantine együttese pénteken a Linzet, míg vasárnap a Klagenfurtot fogadta. Pénteken nehezen lendült bele a csapat, az első tíz percben nem sok veszélyt jelentettek Háriék. Aztán egy emberelőnyös gól meghozta a lendületet, és végül simán, 6-1-re nyert a Fehérvár.

A hét utolsó napján a KAC ellen kemény mérkőzést játszott a Volán, a játék hullámzó volt, hol az egyik, hol a másik csapat dominált. Az utolsó harmad és a hosszabbítás végül a vendégeké volt, így Háriéknak be kellett érniük egy ponttal.

– Az első két harmad szoros volt, jó, hogy készer is tudtunk egyenlíteni. A Klagenfurt egy elképesztően keményen dolgozó együttes, és ezt meg is mutatták a harmadik harmadban – mondta a mérkőzés után a klub honlapjának Kevin Constantine. – A mérkőzés ezen periódusában leginkább a mi térfelünkön folyt a játék. Az utolsó játékrész alapján megérdemelten nyertek, de emberhátrányban nekünk is volt ziccerünk. Akkor Hári mehetett a kapura, szóval akár mi is megnyerhettük volna a találkozót. Ami pedig a hosszabbítást illeti... Nekem ez egy új helyzetet jelentett a csapattal, edzőként pedig így nehéz, mert még nem voltunk együtt ilyen szituációban.

A Volán vasárnap nem bírt a Klagenfurttal Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvár az első öt megnyert bajnoki után hullámzó formába került, a kék-fehérek fordulók óta nem tudnak egymás után két mérkőzést megnyerni, igaz, két vereség sem követte egymást.

Nem vár könnyű hét a gárdára, hiszen kedden 19.15-kor Villachban kezdi meg idegenbeli túráját az AV19, pénteken Bolzanóban, míg szombaton Dornbirnban lesz jelenése Erdélyéknek. A cél nem lehet más, mint a sormintát megtörni, és egymás után két találkozó után is győztesen elhagyni a jeget.

A csapat dolgát nem könnyíti meg, hogy a sérültek mellett Kevin Constantine a következő két mérkőzésen eltiltás miatt nem számíthat Colin Jacobs játékéra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában