jéghoki

2021.10.28. 19:00

Megtörni a sormintát

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata pénteken 19.45-től Bolzanóban lép jégre.

Beke Zsombor

20211024 Székesfehérvár Hydro Fehérvár AV19 - Klagenfurt EC-KAC ICE jégkorong mérkőzés a Raktár utcai jégcsarnokban Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap FMH Képen: SHAW BRADY (12); MAGOSI BÁLINT (82)

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Volán az első öt fordulót hibátlan mérleggel zárta. Majd az azóta eltelt időben kicsit hullámzóbb a fehérváriak játéka, kétszer egymás után nem sikerült azóta győzni a csapatnak. A sorminta az utóbbi napokban is folytatódott, hiszen múlt pénteken a Fehérvár megverte a Linzet, majd vasárnap hosszabbításban kikapott a Klagenfurttól, míg kedden Villachban ráadásban győzött Kevin Constantine együttese. A cél pénteken Bolzanóban nem is lehet más, mint megtörni az elmúlt fordulókban kialakult sormintát és elhozni a pontokat az olasz városból. Ez nem lesz könnyű, hiszen a Villachban elért siker komoly vezéráldozatokkal járt, Hári János és Henrik Nilsson is megsérült. A magyar játékos esetében az első vizsgálatok rövidebb kihagyást jósolnak, de a svéd hátvédre hosszabb kényszerpihenő vár. Rajtuk kívül az elmúlt hetekben kidőlt Stipscicz Bence (aki várhatóan ebben a szezonban már nem lép jégre), de Terbócs István és Bartalis István esetében sem lehet tudni, mikor léphetnek ismét pályára.

A Bolzano is felemás formában várhatja a találkozót, az elmúlt négy mérkőzésükből kettőt megnyertek, kettőt elveszítettek az olaszok. A tartalékos Fehérvárra nehéz, de nem lehetetlen feladat vár péntek este.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában